24 Kasım Öğretmenler günü Zonguldak’ta coşku ile kutlandı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği önündeki Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Valilik önünde düzenlenen törene, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Baro Başkanı Türker Kapkaç, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen program Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kutlama programı kapsamında Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AKM’de açılan 24 Kasım Öğretmenler Günü temalı resim yarışmasında dereceye giren eserleri İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile inceledi.

Ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Programda, ‘Dünyanın bütün çiçekleri’ şiiri okundu.

Programda 24 Kasım Öğretmenler gününde en genç öğretmen bir konuşma yaptı.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan günün anlam ve önemini belirten konuşma yaparak, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı gününün yıldönümü vesilesi ile İstikbalimizin mimarı, fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Aldoğan konuşmasına şöyle devam etti:

ÖĞRETMENLERİMİZ YARINLARI İNŞA ETMEKTEDİR

“Öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğretmenlik mesleğinin kutsiyetini kavramak ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizin heyecanını paylaşmak amacıyla bir araya geldiğimiz bu özel gün; fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha anlamımızı sağlayan önemli bir gündür. 2023 hedeflerimize bizleri taşıyacak olan gücümüz; tarihini bilen medeniyet değerlerini özümsemiş dinamik, açık fikirli, üretken, bilgi ve sorumluluk sahibi nesillerdir. Öğretmenlerimiz, çocuk ve gençlerimizin geleceğe hazırlanmasından üstlendikleri sorumluluklarla yarınlarımızı inşa etmektedir.

BÜYÜK TÜRKİYE’NİN ÇOCUKLARI ÖĞRETMENLERİN ELLERİNDE ŞEKİLLENECEKTİR

Geleceğin huzurlu, güvenli ve büyük Türkiye’sinin inşasında rol alacak gençlerimiz ve çocuklarımız öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecektir. Bu Memleketi, Milleti ve Milli iradeyi sahiplenecek gençlerle geleceğimiz her zamankinden daha aydınlık olacaktır. Öğretmenlerimizin de bu büyük sorumluluğun bilincinde olarak üstün bir vazife şuuru ile sevgiyi temel alarak Ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerine inanıyoruz.

SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK

Mesleğimiz ne kadar yüce görevimiz ne kadar kutsalsa, sorumluluklarımız da o denli büyüktür. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için bu yolda omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Çünkü hiçbir sorumluluk; bir nesil yetiştirmek, o nesli oluşturan bireylerden her birinin ruhunu Türkiye sevdası, millet ve bayrak sevgisiyle donatmanın erdemini ve kıvancını hissettirmek sorumluluğu kadar büyük değildir.

ÖĞRETMENLERİMİZE BAŞARI DOLU BİR GELECEK DİLİYORUM

Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunda hedeflediği çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış ve bu bilgiyi insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı nitelikli, ahlaklı bireyler öğretmenlerin elinde yetişecektir. Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye yolunda sizlerle yürümekten büyük bir onur duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere görevi başında şehit olmuş öğretmenlerimiz ve ebediyete irtihal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet; emekli olanlara sağlıklı, mutlu, huzurlu, uzun ömürler; görevi başında olanlara başarı dolu bir gelecek diliyorum.”

İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan’ın açılış konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına temsilen Ahmet Bozdemir konuşma yaptı. Aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi. Öğretmen Halk oyunları ekibinin gösterisi sunuldu. Emekli öğretmenlere ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdim edildi. Şiir dinletisinin ardından Resim, Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüller verildi. 24 Kasım Öğretmenler günü kutlama etkinlikleri kapsamında son olarak Müzik Öğretmenlerinin konseri izlendi.

Atatürk Kültür Merkezindeki 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları Öğretmen marşı ile son buldu.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ VALİ TUTULMAZ’I ZİYARET ETTİ

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan beraberinde Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğretmeni Ayşenur Bazaloğlu ve Keller Ortaokulu Öğretmeni Mustafa Turan ile Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı makamında ziyaret ederek kendisine çiçek takdim ettiler.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, ziyaret nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürü ve beraberindeki öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Türk, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Ümit Efeoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Necmettin Çantaş, Memur-Sen Konfederasyonu İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Haber: Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi