Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, öğretmenlerin önümüzdeki süreçte ekonomik anlamda bir kayıplarının olmayacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a olumlu davranışları için teşekkür eden Ören, “Doğrusunu söylemek gerekirse belki muhalif bir sendikacı olarak bu söylediklerim garip de gelebilir ama biz öğretmeni merkeze alan, öğretmen motivasyonu ve mutluluğunu merkeze alan böyle bir il Milli Eğitim Müdürünü yıllarca özlemiştik. Yaptığı olumlu davranışlardan dolayı değerli müdürümüze öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, açıklamasına şöyle devam etti:

İNSANLAR PLANLARINI EKONOMİLERİNE GÖRE YAPIYOR

“Bilindiği üzere pandeminin ülkemiz ekonomisine olduğu kadar Milli Eğitimde de bir sürü yansımalar meydana geldi. Okullar tatil oldu, okullar uzaktan eğitime başladı bir sürü tedbirler ardı ardına alınmaya başlandı ve telafi eğitimleri yapıldı. 21 Eylül itibari ile telafi eğitimleri ve DYK (Destekleme Yetiştirme Kursu) eğitimleri bitiyor. Ondan sonra okulumuz normal seyrinde pandemik gerçekler üzerine devam edecek. Tabi bu arada öğretmenlerimiz arasında en fazla tedirginlik yaratan konulardan bir tanesi de ‘acaba ücret alabilecek miyim, alamayacak mıyım?’ oldu. Biliyorsunuz insanlar hayattaki planlamalarını ekonomilerine göre yapıyorlar. Dolayısı ile öğretmenin alacağı para bellidir. Buna görü evini alıyor, kirasını alıyor, çocuk eğitim masraflarını buna göre ayarlıyor.

ÖĞRETMENLER HAFTALIK 15 SAAT EK DERS ÜCRETİNİ ALABİLECEK

Bugün sevindirici bir haber aldık. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Tosun Bey ve il milli Eğitim Müdür Yardımcımız Erdal Yılmaz beylerle görüşmelerde bulunduk.  Bu görüşmeler neticesinde 21 Eylül itibari ile tüm öğretmenlerimizin haftalık 15 saat ek ders alabilecek şekilde planlamanın yapılabilmesi için ve öğretmen motivasyonu baz alınarak, bu motivasyon bozulmadan gereken ücretin verilmesi noktasında Sayın il Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun Beyin okul müdürlerine talimat verdiğini sevinçle öğrenmiş bulunmaktayız, bundan da mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca bazı işgüzar okul müdürlerinin öğretmenleri inatla okulda tutup, okuldan Online eğitim yapmalarını ve okulda daha çok bulunmaları noktasındaki bir takım baskılar da kulağımıza geldi. Bu işgüzar müdürlerimizi biz il Milli Eğitim Müdürüne bildirdik, dolayısı ile müdürümüz illa öğretmenin okula gelerek bu Online eğitimi yapmasının zorunlu olmadığını, evinden de gerekli şartları sağlayarak eğitimin tamamlanabileceği noktasında uyarılarda bulundu bu okul müdürlerine. Hatta bazı şube müdürlerini görevlendirerek, bu tıkanıklığın açılması noktasında çaba gösterdi.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Doğrusunu söylemek gerekirse belki muhalif bir sendikacı olarak bu söylediklerim garip de gelebilir ama biz öğretmeni merkeze alan öğretmen motivasyonu ve mutluluğunu merkeze alan böyle bir il Milli Eğitim Müdürü hakikaten yıllarca özlemiştik bunu ifade etmek istiyorum. Bu yaptığı olumlu davranışlardan dolayı değerli müdürümüze ben öğretmenlerimiz adına teşekkür ediyorum ve öğretmenlerin önümüzdeki süreçte de ekonomik anlamda özellikle bir kayıplarının olmayacağının müjdesini vermek istiyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi