Zonguldak’ta, Öğretmen Okullarının kuruluşunun 173. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.            

Zonguldak Kız Öğretmen Okulu Mezunları Atatürk Anıtı’na çelenk sundular ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okudular.

Öğretmenler adına konuşan emekli öğretmen Şükran Karahasan, “İşimiz çok zor ama yılmayacağız. Yılmak; korkakların işidir” diyerek şunları söyledi:

“İnadına Cumhuriyet, inadına Atatürk, inadına laiklik, inadına çağdaş eğitim, laik eğitim ve özgür bir Türkiye. Kalkınmış bir Türkiye. Kulun kula muhtaç olmadığı, kendi emeği ile kazanabileceği ve kul hakkına getirilmediği bir düzenle inşallah 16 Mart’ları kutlarız. Daha güzel bir dünyayı da çocuklarımıza, torunlarımıza bırakabiliriz. İşimiz çok zor ama bizim kuşağın zaten hep işi zor oldu. Hiç kolay bir gün görmedik. Hiç olmazsa çocuklarımız, torunlarımız görsün ve günümüz kutlu olsun. Daha güzel günlerde kutlayalım ama asla pes etmek yok ve inandığımız davaya sonuna kadar mücadeleye edeceğiz, işimiz çok zor ama yılmayacağız. Yılmak; korkakların işidir. Yılmak inançsızların işidir ve inanarak size, bize yol göstereni unutmadan hep takip ederek olacak. 16 Mart’lar yaşasın. Yaşasın gerçek öğretmenler, gerçekte Atatürk’ün izinde yürüyenler özgürlüğü, laikliği, cumhuriyeti, insan sevgisini yaşayanlar ve yaşatanlar hepimizin yolu açık olsun. Nice 16 Mart’ları daha güzel günlerde kutlamak dileği ile saygılar sunuyorum.”

Emekli öğretmen Şükran Karahasan’ın konuşmanın ardından katılımcılar öğretmen marşını okudular. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi