Devrek Anadolu Lisesi öğrencileri Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret ederek, itfaiye personellerinden bilgi aldı.

Devrek Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Nurbanu Erkeç’in ortak olduğu V.E.F.A eTwinning Gençlik Projesi kapsamında, Devrek Anadolu Lisesi’nin vefalı gençleri ve görevli öğretmenleri Devrek Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti.

İtfaiye personelleri Nevzat Alaz ve Tunay Kesici öğrencilere belediye itfaiye ekiplerinin teknik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen itfaiye personeli, itfaiye ve itfaiyecilerin neler yaptığına dair bilgiler verip araçları tanıttılar. İtfaiye ekiplerinin kullandığı kask ve tulumlarını yakından inceleyip, yangın sırasında neler yapılması gerektiğini nasıl davranılması gerektiği hakkında bilgi alan öğrenciler, itfaiye aracına binerek siren çaldı.

Öğretmenler, öğrencilerle yakinen ilgilenen itfaiye personellerine teşekkür ederek, İtfaiye Müdürlüğü’nden ayrıldı.

Okul Müdürü Siyami Akpınar öğrencilerin bu ziyaretini değerlendirerek, “Oldukça farkındalık içeren bu proje ile itfaiye çalışanlarının bir gününe şahit olmak öğrencilerimizi bir hayli etkilemiştir. Ziyaret sırasında içten anlatımı ile yardımcı olan Nevzat Alaz, Tunay Kesici ve Tuğba Tatoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi