Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencileri Topluma Hizmet Uygulamaları ders kapsamında “Maskeler Sınıfta Yürekler Rahatta” sloganı ile Kdz. Ereğli’de bulunan Çayırlı İlkokulu, Sinitli İlkokulu, Kurtlar İlkokulu ve Kurtlar Ortaokulu’nda öğrenim gören 600 öğrenciye maske ve dezenfektan dağıtarak, COVID-19 salgını sürecinde öğrencilerin nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilgiler paylaştılar.

Üniversite öğrencileri tarafından gerçekleştirilen etkinlikten ilk ve ortaokul öğrencileri ile öğretmenlerinin büyük memnuniyet duydukları görüldü. 

Projeyi hayata geçiren öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz ve projeyi yürüten öğrencileri makamında kabul eden Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz öğrencileri tebrik ederek teşekkür belgesi takdim etti.

Prof. Dr. Soner Yavuz  “Tüm dünyanın ve ülkemizin içerisinde bulunduğu şu zor günlerde öğrencilerimizin böylesi bir projeyi hayata geçirerek kırsal bölgelerde bulunan okullara maske ve dezenfektan dağıtmaları bizleri oldukça memnun etti. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz’e, projede görev alan öğrencilerimiz Halil Teoman Sarı, Okan Kandemir, Esra Şahin, Ahmet Metin Öztürk’e özellikle maddi konuda bizlere destek olan proje sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Projede görev alan öğrencilerden Ahmet Metin Öztürk ise, “İçerisinde bulunduğumuz zorlu salgın sürecinde eğitimine okullarında yüz yüze devam eden öğrenci kardeşlerimizin sağlıklarını korumayı amaç edindik ve bu projeyi hayata geçirdik. Proje aracılığı ile öğrenci kardeşlerimize salgın konusunda farkındalıklarını artırarak, hijyenin önemine vurgu yapmayı amaçladık. Okullarda yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden öğrenci kardeşlerimiz oldukça memnun kaldılar. Bizleri kabul ederek teşekkür belgesi ile onurlandıran Dekanımız Prof. Dr. Soner Yavuz hocamıza, Anabilim Dalı Başkanımız Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz hocamıza ve proje sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi