Zonguldak İl Genel Meclisinin 2021 Ocak ayı ilk birleşim toplantısı İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri, Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, genel sekreter yardımcısı Mehmet Kokulu ile daire çalışanları katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli açılışta yaptığı konuşmada, “Vefat eden Kanal ve Su İşleri Müdürümüz Necdet Koç’a rahmet diliyorum. 2020 yılında sıkıntılı günler geçirdik. Bundan sonraki toplantılarımızda maske, hijyen kurallarına uymamız gerekiyor. Toplantılarımıza vaktinde gelip bitiminde burada fazla kalmadan dönmeliyiz. Komisyonlarda görev yapan arkadaşlarımız çalışmalarını telefon ile de yapabilirler. Herkesin sağlığı önemli. Hepimiz kurallara uyalım.  Yeni yılda sağlık ve güzel bir çalışma istiyoruz. Zonguldak’a hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 17.03.2020 tarihli ve 93127266.900.E.5436 sayılı Sözleşmeli  Personel istihdamı yazısı uyarınca, 2021 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Gene Müdürlüğünce yayınlanacak olan 2021 yılı Ocak ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesindeki ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla ödenecek net ücret tespiti konusu görüşüldü. Toplam 15 kişinin olduğu gündem maddesi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna gönderildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li il genel meclisi üyesi Ramis Muslu, “Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İl Özel İdare Su İşleri Müdürü Necdet Koç’a Allah’tan rahmet kederli ailesi ve yakınları ile mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyorum” diyerek şunları söyledi:

“GMİS yönetim kurulu üyesi Hüseyin Kolçak uzun süredir tedavi gördüğü İzmir’de yaşamını yitirdi. Kozlu’da kendisiyle ilgili tören düzenlendi. Ardından Devrek’te toprağa verilecek. GMİS yönetimi, maden işçilerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bugün 4 Ocak büyük madenci yürüyüşünün yıldönümü. O günden bu yana 30 yıl geçti. Süreç yaşandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Bu madenci  yürüyüşünde Devrek halkı ve Mengen halkına yürekten teşekkür ediyorum. Evlerini bizlere açtılar, dükkanlarını bizlere açtılar”

CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz, tarım ile ilgili ve Özel İdare araçlarıyla ilgili konuşma yaptı.

Yılmaz gündem dışı konuşmasında, “İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli’nin bir programda yaptığı konuşmasında, en büyük hayalının köylülerin köylerine geri dönmesi olarak açıklamasından memnunluk duyuyorum. Başkanımızın bu söylediklerini duyduktan sonra ‘Hayali olmayan proje üretemez’ sözü aklıma geldi. Başkanımı tebrik ediyorum” dedi.

AK Parti’li il genel meclisi üyesi İsmail Terzi de gündem dışı söz alarak, “Zonguldak’ın her yerinde hizmet var. Kent merkezinde de bütün mahallelerde belediye çalışmaları bulunuyor. İnşallah 2021 yılında da yapılan projeler biter. Şimdiden yeni yılın tüm ilimize hayırlı olmasını diliyorum. CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz’ın  ‘Hayali olmayan proje üretemez’ sözü rahmetli Necmettin Erbakan’a aittir. Sanırım Nebahattin Hocam milli görüşçü oldu” dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz da konuşmasında, “2021 yılımız sevgi saygı ve güven duygusu ile geçmesini diliyorum. Hayatını kaybeden mesai arkadaşımız Necdet Koç’a Allah’tan rahmet diliyorum. 2020 yılında araç gerece verdiğimiz paralar bir önceki yıla göre çok para harcadık. Araçlarımız yaşlı olduğu için tamirlerine çok paralar harcadık. 2021 yılında aldığımız yeni araçlar ile bu ödemeleri bir nebze olsun aşağıya düşürmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar 115 tane firma ile çalıştık. Zonguldak çevresinde bu araçların bakımları yapılmadığı için çeşitli illerde bulunan firmalar ile çalıştık. Bizim için 1 kuruş bile önemli. Tarım ile ilgili bütçeyi iyi harcamalıyız. Bir ilin markası olması gerekir. Burada gördüğümüz  kadarıyla kayıtlı bin 500 arıcı var. Bunu da markalaştırmak gerekir. 2021 yılı hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi