İl Genel Meclisinin Nisan ayı yapılan beşinci birleşim ile sona erdi.

İl Genel Meclisi 1. Başkan vekili Ali Kemal Karaca başkanlığında yapılan  birleşime il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan Devrek İlçesi, Kozlukadı Köyü Muhtarlığının talebi üzerine Kozlukadı köyü, Hacıoğlu ve Yörükoğlu bağlılarının içmesuyu ihtiyacını karşılayan su depolarına ulaşımı sağlayan bağlantı yollarının ve Yaplar bağlısının içme suyu ihtiyacını karşılayan su deposunun bulunduğu alana ulaşım sağlayan yolun bir kısmının orman içerisinde kalması nedeniyle bakım onarım yapılabilmesi için gerekli izin ve irtifak işlemlerinin yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Plan ve Bütçe, Tarım ve Orman ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 10 – 10 – 10 – 7 – 10 sayılı raporları görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan İç Denetçi Sinan Ayaşlı tarafından 2017 yılı İç Denetim Programı kapsamında “ Çevre Koruma ve Kontrol Yönetimi” denetim alanına yönelik sistem uygunluk denetimi gerçekleştirilmiş olup, söz konusu denetim sonucunda hazırlanan 2021-4 numaralı denetim raporunun 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 38 inci maddesinin 5 inci fıkrası uyarınca İl Genel Meclisinin bilgilendirilirken, İl Genel Meclisi Başkan vekili Ali Kemal Karaca yaptığı açıklamada, denetim raporunun grup başkan vekillerine verildiğini ve onların kendi üyelerini bilgilendireceğini söyledi.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan Zonguldak İl Özel İdaresi 2020 Yılı Denetim Komisyonu Raporu ile ilgili, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 17 inci maddesi gereğince, İl Genel Meclisi bilgilendirildi.

Denetim Komisyonu Başkanı Arif Sefercik yaptığı açıklamada, “Emeği geçen tüm komisyon üyeleri ile, il genel meclisi başkanı Özel İdare Genel Sekreteri daire müdürleri ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Şaban Yılmaz

Editör: Haber Merkezi