Zonguldak Çaycuma ilçesinde kardeşi ile yaşadığı tartışma sonucu, ailesi ile birlikte evden atılan 49 yaşındaki İsmail Uslu naylon barakada yaşamını sürdürmeye çalışıyor.

İlçenin Ahatlı Köyün ’de yaşayan ve hurdacılık yaparak geçimini sağlamaya çalışan İsmail Uslu, kardeşi ile yaşadığı husumetin ardından evden atılması sonucu kendine ait bahçede naylon baraka kurarak, Annesi Kerime Uslu (69), eşi Belgüzar Uslu (53) ve kızı Melike Uslu (21) ile birlikte yaşıyor.

Elektrik ve su olmayan naylon barakada yaşamını sürdürmeye çalışan Uslu, tuvalet ve banyo ihtiyaçlarını bile karşılamadıklarını ifade etti.

İsmail Uslu,  yaptığı açıklamada, akşama kadar hurda satarak geçimini sağladığını ve ihtiyaçlarını karşılayamadığını söyledi.

Kardeşi ile kavga etmesi sonucu evden atıldığını ve çok mağdur durumda olduğunu anlatan Uslu, “ sokakta, bağda bahçede yaşıyoruz. Geçimimizi sağlayamıyoruz. Akşama kadar tenekede ateşimizi yakarak ısındığını dile getirdi.

Çatırda yaşadığını ve devlet büyüklerinden yardım beklediğini de sözlerine ekleyen Uslu, “15 gündür barakada yaşıyoruz. İhtiyaçlarımızı orda burada karşılıyoruz. Eşim, annem ve engelli kızım ile bu çadırda yaşıyoruz. Başka kalacak yerimiz yok.” dedi.

Anne, Kerime Uslu, oğlunun elinden evinin aldığını ve sokağa attığını belirterek, “ kendimize ait bahçede sayvanda yaşıyorum. Beni istemiyor. 15 gündür burada yaşıyorum. Bu sıkıntımızın giderilmesini istiyorum” diye konuştu.

Köy Muhtarı İrfan Erişoğlu,  yaptığı açıklamada, mağdur İsmail Uslu’nun kardeşi İsmet Uslu’nun yaşadığı evde hakkı vardı. İsmail Uslu’nun eline üç beş kuruş para vererek imza karşılığında kardeşine hissesini vermiş. Evde herhangi bir hakkı olmadığı için kardeşi tarafından evden atıldı. İsmail Uslu kendi haliyle evden çıkıp bu araziye yerleşmiş. Kendilerinin hiçbir geliri ve işi yok. Şuan ki durumları mağdur.” dedi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi