Dolar ve Euro kurundaki artış birçok sektörde olduğu gibi oto lastiği sektörünü de olumsuz etkiledi.

Hazar Rot Balans ve Lastik işletmecisi Arif Sezgin, “Müşterilerimiz bize lastik fiyatı sorduğunda onlara fiyat vermekte zorluk çeker hale geldik” dedi.

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumdan lastik piyasasının da olumsuz etkilendiğini belirten Hazar Rot Balans ve Lastik işletmecisi Arif Sezgin, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ülkemizdeki ekonomik durumdan ister istemez bizde etkilendik. Son bir ay içerisinde lastiğe yüzde 25 ile yüzde 30 arasında değişen fiyatlarla zam geldi. Lastiğe gelen zamlar ister istemez bizleri etkiledi müşterilerimiz araçlarına lastik almakta zorluk çekiyorlar. Lastiğin adet fiyatı 350 liradan başlıyor 3 bin liraya kadar çıkabiliyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik durum yarın için neler getirir bilemiyorum ama insanlarımız şuanda gerçekten zorluk çekiyor. Lastik ve kullandığımız malzemelerin hepsine zam geldi ancak biz işçilik fiyatımıza bu zamları yansıtmadık. Müşterilerimiz bize lastik fiyatı sorduğunda onlara fiyat vermekte zorluk çeker hale geldik. Lastiğin adet fiyatını duyan müşterilerimiz önce “normaldir” diyorlar sonrasında “biz düşünelim sonra geliriz” diyerek geri gidiyorlar.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi