Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Yorulmaz yaptığı açıklamada, “Ara ara gelen şehit haberleri bizleri derinden yaralıyor fakat Türk Silahlı kuvvetlerimizin ve Emniyet güçlerimizin başta Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımızın verdiği istikrarlı kararlar neticesinde teröristlere ağır darbe indirme yolunda göstermiş olduğu çabalardan ötürü Şehit aileleri adına minnettarlığımı sunuyorum” dedi.

Yorulmaz açıklamasında, HDP partisinin kapatılmasını istediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Cezaevinde olan terörist Selahattin Demirtaş’ın dışarıya çıkarılması hususun da emek veren Ana muhalefet partisini şiddetle kınıyoruz aynı şey onların da başına gelseydi ne olurdu ?

Bizler gibi düşünür müydü? Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği kararı tanımıyoruz ülkemizde böyle bir karar yetkisine sahip değiller çünkü bu aziz vatanımızın Vatan oluşunda 20’li yaşlarda giden Kınalı Kuzuların emekleri çok büyüktür onlara minnettarız. HDP partisinin kapatılmasını istiyoruz.

Çünkü bu vatan toprağında ekmeğini yiyen, suyunu içen ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin verdiği maaşla geçinen sonrasında Kahraman Mehmetçiklerimize kurşun sıkmasın da emek ve gayret gösteren Vatan hainlerine şunları söylemek istiyorum. İnşallah İDAM bir an evvel önce çıkartılır ve asılırlar” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi