Birleşik Kamu İş Zonguldak Başkanı Metin Kahveci yaptığı açıklamada, “Ülkemizin tarihinde  Mustafa Kemal Atatürk’ün kazanımları ve Türkiye Cumhuriyeti’ne bıraktığı miras tartışmasızdır.  Ancak her fırsatta Atatürk’ü tartışmaya açmak ve karalamaktan geri durmayan bir gerici kesim bulunmaktadır” dedi.

Kahveci açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Ayasofya'daki programda Mustafa Demirkan adlı sözde imamın ülkemizin kurucusu Atatürk'e “zalim ve kafir” söylemini lanetliyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Ayasofya'nın, açılış töreninden itibaren Atatürk'e hakaret edilen bir cami haline gelmesi anlaşılır gibi değildir. Geçen yıl Ayasofya'nın açılışı töreninde de Atatürk'e lanet okunmuştu.   Ayasofya başimamı da laikliğin kaldırılmasını, hilafet düzenine dönülmesini istemişti. Şimdi de sözde imam Mustafa Dimirkan’ın ifadelerinin şaşkınlığını yaşıyoruz. Kısacası Ayasofya Atatürk’e hakaret yeri olmuştur.

Ülkede başta Diyanet İşleri Başkanlığı ve atadığı sözde imamları Atatürk ve Cumhuriyet’e sövmeyi ibadet haline getirmişlerdir.  Bu zatlar dini duyguları kullanarak Cumhuriyete düşmanlık  Atatürk’e kin bağlamışlardır.

Bu karanlık beyinli ve Cumhuriyet düşmanı yobazlar aslında Türk ulusuna karşı saldırmaktalar. Ulusal bilinç ve onur yoksunu gericiler, Türk devrimine ve devriminin öncüsü Mustafa Kemal Atatürk’e karşı dünde bugünde hep kullanıldılar ve kullanılmaktadırlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlık mimari ve emperyalizme karşı Türk milletini örgütleyerek ülkemizin kurtarılmasında üstün kahramanlık sergileyen Büyük Önderimize Türk vatandaşları adına saygı duymalısınız, duymuyorsanız da saygısızlık yapmamalısınız!

Türkiye Cumhuriyeti’nin başını temsil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkeyi ve kurucu değerlerini korumakla sorumlu olduğunu hatırlatıyoruz.  Cumhurbaşkanı,  katıldığı bir programda sözde bir imamın kurucu lidere bu ifadeleri kullanmasına izin vermemelidir.

Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı yobazların hain ve alçakça  saldırılarına önlem alınmalı ve  son verilmelidir.Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e ve onun Cumhuriyetine, devrimlerine hakaret edenlere karşı derhal yasal işlem başlatılmasını bir daha tekrar etmemesi içinde gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi