Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Zonguldak Başkanı Salih Kuvvetli,  MÜSİAD ‘ın hayata geçireceği “Akıllı Tarım Kent Projesi” hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan ve Türkiye ekonomisinin kalkınmasına yönelik geliştirdiği projelerle öne çıkan MÜSİAD, bir kırsal kalkınma projesi olan Akıllı Tarım Kent Projesi’ni hayata geçiriyor. Kırsal yaşamı şehir standartlarında yeniden yapılandırmayı hedefleyen bu proje kırsal yaşamı teşvik edebilmek adına geniş çaplı bir dönüşümü hedefliyor.

11 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan MÜSİAD, kırsal alanda yaşam kalitesi yüksek ve sürdürülebilir bir ekosistem oluşturma amacıyla Akıllı Tarım Kent Projesi’ni hayata geçiriyor. Bugün bu projenin duyurulması için MÜSİAD Genel Merkezin de Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı bir basın toplantısı yapıldı.

Proje tanıtım toplantısı hakkında bilgiler veren MÜSİAD Zonguldak Başkanı Salih Kuvvetli,  teknolojinin hızla geliştiği ve gelişmeye devam ettiği bir süreçte ülkemiz tarım sektörünün de bu süreçten maksimum fayda sağlayabilmesi adına MÜSİAD Genel Merkezleri tarafından hazırlanan projenin ülkemiz için hayırlı olması dileklerini paylaşırken şunları söyledi.

3 BİN KİŞİYE KIRSAL ŞEHİR HAYATI SUNULACAK

“Tarım ve kırsal kalkınma alanında yapılan projeleri yakından takip ettiğini söyleyen ve toplantımıza on line olarak katılan Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli “Ülkemizin geleceğinin tarım olduğunu gösteren MÜSİAD’ın Akıllı Tarım Kent Projesi’ne katkıda bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Pandemi dönemini kırsal kalkınma için bir fırsat olarak gördüklerini söyleyen Pakdemirli, MÜSİAD’ın projesindeki “akıllı” kelimesinin öneminin de altını çizdi. Tarımda teknoloji kullanımını artırmak gerektiğini söyleyen Bakan bey, “Tarımda üretim gücüne sahip bir ülkeyiz. Pandemi sonrasında birçok ülkede raflar boş dururken Türkiye’de tarım ve gıda sektöründe hiçbir problem yaşamadık. Pandemi sürecinde gıda milliyetçiliğinin daha da öne çıktığını gördük. Bu önümüzdeki yıllarda da gündemde olacak. Dolayısıyla bizim tarımdaki gücümüzü daha da artırmak için tarım sektöründeki projelere sıkı sıkı sarılmalıyız” diye konuştu.

Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı  Abdurrahman Kaan ise projenin hedefi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin ihracatının yüzde 30’u tarıma dayalı sanayicilerce gerçekleştirildiğini vurgulayan Genel Başkanımız, Türkiye’ye net döviz kazandıran, yani ticaret açığı vermeyen sektörlerin, sadece tarım ve tarıma dayalı sanayi kategorisinde yer aldığını belirtti.

Genel Başkan, proje ile 400 milyon liralık ticaret hacmine ulaşılacağını, 500 aile, bin çalışan olmak üzere 3 bin kişiye de kırsal şehir hayatı sunulacağının da altını çizdi.

PROJENİN 5 ANA BAŞLIĞI VAR

Toplantıda, projenin detayları hakkında MÜSİAD Kırsal Kalkınma Komitesi Başkanı Abdullah Eriş  tarafından bilgiler verildi.

Kuvvetli açıklamasının sonunda ise, “Projenin ülkemize hayırlı ve hayırlara vesile olmasını diler, bu vesileyle başta Genel Başkanımız  Abdurrahman Kaan ile Kırsal Komite Başkanımız Abdullah Eriş olmak üzere, projenin ortaya çıkmasında emeği ve katkısı olan herkese şükranlarımızı sunarız” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi