Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli Köylere Hizmet Götürme Birliği olağan toplantısında, köy muhtarları ile bir araya geldi.

Toplantıya, Vali Mustafa Tutulmaz, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, Tarım Orman İl Müdürü Cemalettin Çataklı, mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, toplantıda, muhtarlarımızın hem devletimiz hem de vatandaşlarımız adına hizmet vererek önemli bir rol üstlendiklerini vurguladı.

Tutulmaz, Muhtarlarımızın tarihten gelen görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiklerini ifade ederek, muhtarlardan beklentilerini dile getirerek, COVİD 19 tedbirlerini özenle takip etmelerini istedi, gelen talep ve sorunları dinledi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz,  yaptığı konuşmada il ve ilçeler bazında covid 19 salgının seyri konusunda açıklama yaparak,  “Sayılar şu anda çok rahatsız edici değil ama yukarıya doğru bir çıkış trendi var. Bu trendi durduramazsak artarak gider. Bu trendi durdurmamız lazım. Şu anda yine Türkiye ortalamasına baktığımızda yine iyi konumdayız. Biraz Ereğli ilçemizde, biraz Çaycuma ilçemizde, tabi bu iki ilçemizin özelliği, biraz daha yüksek çıkıyor, bunun sebebi, fabrikalar ve toplu çalışma yerlerinin fazla olmasının bunda etkisi var, bunları çözmek zorundayız” dedi.

Karadeniz Ereğli’deki köy muhtarları, il genel meclisi üyeleri ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda muhtarlık kurumunun önemini vurgulayan ve muhtarlara özellikle uyuşturucuyla ve kaçak yapılaşmayla mücadelede görev düştüğünü belirten Vali Tutulmaz şöyle konuştu:

“Köylere hizmet götürme birlikleri sadece köylere hizmet sunan birlikler değil. Zaman zaman kamunun diğer alanlarında da önemli hizmetler sunmaktadır. Biz valilik olarak bütçemiz ölçüsünde Köylere Hizmet Götürme birliklerine ilave destekler veriyoruz. Kdz. Ereğli’ye de önemli destekler verildi ve verilmeye devam edecektir. Bunu öncelikle ifade etmek isterim. Bir kısmınızla daha önce ilçemizin yöneticileri ile yaptığımız toplantıda, bir kısmınızla da  bir bölgedeki, ilçemizin bir bölgesindeki muhtarlarımızla toplantı yaptık. Onun için bazı söylediklerimiz belki tekrar olacaktır. Ancak hepinizi birlikte burada görebilmek adına bazı hususları tekrar da olsa yeniden ifade etmemiz gerekiyor.

Köylerimizin önemli bir şekilde problemlerinin giderildiğini görüyoruz. Altyapı, su, elektrik, köylere hizmet götürme birlikleri tarafından yol vb şeyler. Ancak her hizmetin daha iyisi, daha güzeli her zaman var. Ne kadar iyisini yaparsak yapalım, muhakkak önümüzdeki yıl yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır.  Bunu da yine bir öncelik çerçevesinde, ilçenin kendine has öncelikleri çerçevesinde karar verilerek çözülmeye devam edilecektir.”

Vali Tutulmaz muhtarların soru ve taleplerini dinledi. Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’ın imarla ilgili konulara ilişkin Ereğli Alaplı bölgesinde bir birim açılması talebine Tutulmaz, “Yeterli personel var mı, bir bakalım” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi