Zonguldak’ta kent merkezinde görev yapan Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, Dilaver Mahallesi Muhtarı Bülent Bektaş, Karaelmas Mahallesi Muhtarı Adem Biçer ve Birlik Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri  tarafından ihtiyaç sahibi çocukların okul ihtiyaçlarını karşılamak üzere anlamlı bir kampanya düzenlediler.

“Bütün çocuklar Gülsün” ve bir tiyatro biletiyle “Geleceğe umut ol” sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında, “Safinazın izdivacı” isimli tiyatro bileti satıp, biletlerden elde edilecek gelirle yaklaşık 200 ihtiyaç sahibi çocukların okul kıyafetleri karşılanacak.

Kampanya kapsamında Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, Dilaver Mahallesi Muhtarı Bülent Bektaş, Karaelmas Mahallesi Muhtarı Adem Biçer, Birlik  Mahallesi Muhtarı Erdoğan Sivri siyah önlük, beyaz yakalı okul kıyafeti giyip Madenci Anıtı’ndan Vergi Dairesi önüne kadar ellerinde kampanya broşürü dövizi ile yürürken, Bahçelievler mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün de okul zili çalarak kampanyaya dikkat çektiler.

Muhtarlar düzenledikleri kampanya kapsamında Zonguldak Vergi Dairesi önünde kurdukları stand ile vatandaşlara bilet satarak destek istediler.

Kampanya kapsamında Türkiye Kamu Sen Zonguldak Başkanlığı 300 bilet alırken, Zonguldak Off-Road Kulübü’de 100 bilet alarak kampanyaya destek verdiler.

Geçtiğimiz günlerde kampanya ile ilgili bir basın açıklaması yapan muhtarlar, o günden itibaren bilet satışını artırmak için çalışmalarını yürütüyorlar.

Düzenlenen kampanya ile ilgili bir açıklama yapan Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, “Zonguldak merkezde bulunan durumu iyi olmayan öğrencilerimize yardımcı olmak amacıyla bir tiyatro organize ettik. Gönüllü bir tiyatro topluluğumuz var. Sağ olsun diğer muhtar arkadaşlarımızla görüştük. Tiyatrodan elde edilen gelirimizle de en az 150 olmak üzere 200-250 çocuğumuzu giyindirmeye gayret edeceğiz.  Farkındalık olsun diye böyle bir şeye başvurduk. Eski siyah önlükler giyindik hem dikkat çekmek, hem bilet satışımızı hızlandırmak için bu organizasyonu gerçekleştirdik” dedi.

Arslantürk, Vergi Dairesi önüne konulan standta 3 gün kendilerinin kalacağını ifade ederek, 29 Eylül’e kadar standın açık kalacağını ve o güne kadar satılacak biletlerin ardından 30 Eylül akşamı Genel Maden İşçileri Sendikası salonunda tiyatro oyununu halka izlettireceklerini de söyledi.

ŞABAN YILMAZ-ZONGULDAK

Editör: Haber Merkezi