Zonguldak Muhtarlar Derneği, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törene; Zonguldak Belediye Başkan vekili Lütfi Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veli Köktürk, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkan vekili Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav ve muhtarlar katıldı.

19 Ekim Muhtarlar Günü programı Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkan vekili Dursun Kılav, şunları söyledi:

“Bu günün “Muhtarlar Günü” ilan edilmesinde, başta Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen, Türkiye Muhtarlar Federasyonu’muza şükranlarımızı sunuyoruz. Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse, kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri sorumluluklar sebebi ile yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir. Muhtar kelime anlamı itibariyle, Türk toplumunun tarihsel ve geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle, söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamları da taşımaktadır. Muhtarlık müessesi 1829’dan günümüze 191 yıllık bir tarihe sahiptir. Genel ve yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü görevi üstlenen muhtarlık, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan, önemli bir yerel yönetim birimidir. Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı sevgiyle, bugün aramızda olmayan ebediyete göç etmiş muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyor görevlerinde başarılar diliyorum.”

Konuşmanın ardından program Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve Zonguldak Belediye Başkan vekili Lütfi Çavuş’un makamlarında ziyaret edilmesiyle sona erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi