Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programları kapsamında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı ziyaret ettiler.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan beraberinde Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Genel Meclisi Başkanı Nejdet Karaveli ile birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi yönetimi, 19 mahalle ile bazı köy muhtarını Zonguldak Belediyesi yeni toplantı salonunda misafir etti.

Ziyarette Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şubesi adına Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a çiçek takdim etti. Başkan Alan’da muhtarlara hem çiçek hem de üzerinde muhtarların ismi yazılı olan kalem hediye etti.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum diyerek şunları söyledi:

ALAN: “CUMHURBAŞKANIMIZ ZONGULDAK’I ÇOK ÖNEMSİYOR”

 “Sayın Cumhurbaşkanımız 320 milyar metreküpün üzerine bir 85 milyar metreküp daha doğalgaz rezervinin olduğunu açıkladıktan sonra Zonguldak’ta olduğu için de bizleri arayarak onurlandırdı. Hem Zonguldak’ımıza, hem ülkemize hayırlı olmasını temenni etti. Biz de taşkömüründen sonra doğalgazımıza da Türkiye’nin enerjisi olmaya, lokomotifi olmaya devam edeceğimizi, başta kendileri zat-ı alileri olmak üzere Enerji Bakanımızdan tutun da, Türk Petrollerindeki çalışan arkadaşlarımızın ve ülkemizin geleceğini daha rahat, daha ferah geçirmesi adına bu çalışmaları yapan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ettik biz de bizzat Sayın Cumhurbaşkanımızla telefon görüşmesi yaparak. Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’ı çok önemsiyor, çok değer veriyor. Sağ olsun onların liderliğinde biz de 19 mahallemiz başta olmak üzere bütün Zonguldak’ımızı yatırımlarla geç kalan hizmetleri getirmek istiyoruz. Burada 19 mahalle muhtarımızın yanında köy muhtarlarımız da var ama özellikle merkezde yıllardır hizmete aç kaldık. Geçen senenin sonunda inşallah 2020’de Zonguldak’ı şantiyeye çevireceğiz demiştik. Şu an ondan her halde bir sıkıntı yok. Zonguldak şu anda şantiyeye dönmüş durumda, inşallah 1-2 sene içinde büyük projeleri de bitirerek bir an önce vatandaşımızın hizmetine sunarak, vatandaşlarımızın Zonguldak’ta yaşamaktan daha mutlu olmasını istiyoruz. Memleketlerinde yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu görmek, bunları duymak istiyoruz.

ALAN: “2024 SENESİNDE ZONGULDAK’I ÇOK DAHA GÜZEL GÖRECEĞİZ”

İstihdam anlamında tabii ki Filyos çok önemli ama Filyos’a dışarıdan gelecek olan beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz insanların da yerleşim ve diğer tüm alanlarda en sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmesi için Zonguldak merkezin çok iyi durumlara gelmesi gerekiyor. Sosyal donatı anlamında olsun, yollar anlamında olsun eğitimden sağlığa bizler de, Sayın vekillerimizin Ankara’daki desteği ile il Başkanımıza, teşkilatlarımıza, Sayın Valimizle beraber Zonguldak’ta her noktaya dokunarak yıllardan beri beklediğimiz, hep geç kalan hizmetleri getirmek için bütün arkadaşlarımla beraber gayret gösteriyoruz. Muhtarlarımız da mahallelerimiz ayağında bu işin olmazsa olmazları. Hep dediğim gibi inşallah bizim dönemimizin sonunda Zonguldak değişik bir Zonguldak olacak. Hep birlikte yeni Zonguldak dediğimiz çıktığımız yolculuğu inşallah 2024 senesinde Zonguldak’ımızı çok daha güzel göreceğiz. Dışarıdan gelen gurbetçi vatandaşlarımız olmak üzere, hemşerilerimiz, misafirlerimiz inşallah ‘bu şehre ne olmuş’ dedirtmeye uğraşıyoruz. Tekrar muhtarlarımızın bu anlamlı gününü kutluyorum, Zonguldak’a yatırımların gelmesi anlamında da başta tabi ki Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de tabii ki vekillerimize. Ankara’da sağ olsun bizleri kapıların açılmasında destek olan, her daim yanımızda olan 3 vekilimize, il başkanımıza ve teşkilatımıza sonsuz teşekkür ediyorum.”

UÇAR: “MUHTARLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”

Tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum diyen Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “Muhtarlık müessesesinin ülkemizde çok önemli bir yeri var. Muhtarlarımız çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Ak Parti iktidarı döneminde muhtarlarımız onlara verilen önemi ve muhtarlarımızın özlük haklarına yapılan bir takım iyileştirmeleri yaşayarak görüyorlar. Belediye Başkanımız sürekli mahalle muhtarlarımızla bir arada. Bizlerde milletvekilleri ve teşkilatlar olarak vatandaşlarımız ve muhtarlarımızdan gelen taleplerin makul ve mantıklı olanlarını yerine getirmek için gayret sarf ediyoruz. Sorunlar bitmez. Bir sorun çözersiniz yenisi başlar ama önemli olan karşınızda olan insanların, sorunu çözecek olan kişilerin iyi niyetli ve samimi olmalarıdır. Bizler bu sorumluluk içerisinde hareket ederek sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bu önemli günde bizleri bir araya getiren belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah Zonguldak Merkez, ilçelerimiz, beldelerimizde, köylerimizde çok güzel hizmetler yapılacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

TOSUN: “ZONGULDAK’I DAHA GÜZEL KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ise şunları söyledi: “Ben de çok saygıdeğer muhtarlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyorum. Tabi partimizin kurulduğu 2001’den beri Sayın Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımıza verdiği önemi biliyoruz. Çünkü muhtarlarımız vatandaşlarımızın ilk müracaat ettiği kişi. Mahallesinde ilk önce onların kapısını çalıyorlar, her hangi bir sıkıntılarında Sayın Cumhurbaşkanımız da o günden, bu güne kadar muhtarlarımıza verdiği önemi her daim söylüyor. Bugün de biliyorum ki, Sayın Genel Başkanımız muhtarlarımızla Ankara’da külliyede beraberler. Onun için muhtarlarımız şehrimiz için ç ok önemli. Belediye başkanımızın dediği gibi biz onlarda gelecek olan taleplerde Belediye başkanımız, vekillerimiz, bizlere düşen ne varsa her daim yapmaya hazırız ve yapmaya da beraber kontak halinde çalışıyoruz. Buradaki hedef Zonguldak’ın mahallelerimizin daha yaşanılabilir kent haline gelmesi. Bunun için de sağ olsun Belediye başkanımız 18 aydır canla başla çalışıyor ve şu anda kendisinin de belirttiği gibi Zonguldak şantiye haline geldi. Bunlar hep bu güçle beraber, arkamızdaki Cumhurbaşkanımızın gücü ile beraber yapılıyor. İnşallah azıcık sabredersek 2023’e kadar verdiğimiz sözlerin çoğunu yapacak, bunun gayreti içerisinde ama burada biz de kıymetli muhtarlarımızdan ama burada kıymetli muhtarlarımızdan; çünkü vatandaşlarla ilk etapta siz muhatap oluyorsunuz sabırlı olacağız. Bunu yapmamız gerekiyor, yoksa görüyorsunuz 10 yılda bu şehirde neler yapılmış, ‘neler yaptık’ diyenlerin şimdi tekrar yeni baştan şehri imar etmeye başladık Belediye başkanımızla onun için sizler bizim için çok önemlisiniz. Bölgemiz her geçen gün Filyos başta olmak üzere Türkiye’nin cazibe merkezi olmaya başlıyor. Cumhurbaşkanımızın buraya vermiş olduğu önemi her daim görüyoruz.  Hep beraber rahatlayacağız, daha iyi olacağız ve şehrimiz hem Ankara’ya, hem İstanbul’a yani cazibe merkezlerine en yakın noktada denizyolu, kara yolu, demiryolu, havayolu ile beraber modern bir kent haline geleceğiz. Onun için de bizim kıymetli muhtarlarımızdan bir ricamız daha var. Belediye başkanımıza destek olsunlar, bizlere destek olsunlar biz bu şehri inşallah daha güzel bir kent haline getireceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi