Jandarma Genel Komutanlığının ‘Mobil Trafik Eğitim Aracı’ ve ‘Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ Zonguldak’a geldi.

Alınan bilgiye göre, Zonguldak Belediyesine bağlı Açık Otopark’ta kurulan eğitim ve simülasyon aracında çocuklara ve yetişkinlere Emniyet kemerinin önemi ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner, İl Müftüsü Aşır Durgun, Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Müdürü Şenol Ayyıldız, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, MHP Ereğli İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, bazı daire müdürleri ile, jandarma ekipleri katıldı.

Etkinlikte, emniyet kemerinin önemi anlatılırken, araçlara katılanlardan bazıları konularak konu hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, çocuklara trafik hakkında bilgiler aktarılırken, küçük araçlara çocuklara konularak kırmızı ışıkta durulması yeşil ışıkta geçilmesi konuları anlatıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberdekiler emniyet kemeri simülasyon aracı alkollü kişilerin görüş mesafesini kısalmasını temsil eden istasyon ve mobil TIR'da incelemelerde bulundular. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada, "Bugün Jandarma Genel Komutanlığımızın trafik ile ilgili eğitici TIR'larının uygulamalarına bizzat şahit olduk. İçişleri Bakanlığımızın son 2 yılda özellikle hızlı bir şekilde bu tarz kampanyaları var ve bu kampanyalar ile birlikte bugüne kadar trafik kazalarının sayısı azaldı. Böylece hem ölüm hem de yaralanma sayısı düştü. Öncelik yayanın, kırmızı düdük ve emniyet kemerinin takılması ve buna benzer birçok kampanyalarla konunun önemine dikkat çekiliyor. Bugün de dikkat çekmek için buradayız. Vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyoruz. Burada bulunduğu süre içerisinde de vatandaşlarımız gelsinler kaza anında aracın ne konumda olduğunu, arabanın içindeki kişinin ne durumda olduğunu da görsünler ki ona göre hareket etsinler. Herkese kazasız bir trafik güvenliği diliyoruz" dedi.

Öte yandan, Mobil Trafik ve Emniyet Kemeri Simülasyon aracı kurulduğu Belediye Açık Otoparkı’nda 2 gün gelen vatandaşlara Jandarma tarafından bilgilendirme yapılacak. Şaban YILMAZ

Editör: Haber Merkezi