8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Maden Mühendisleri Odası Kadın Çalışma Grubu tarafından odada kadınlara yönelik kahvaltı düzenlendi.

Maden Mühendisleri Oda lokalinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine, MMO Kadın Çalışma grubu üyeleri, bazı STK kadın üyeleri ve kadınlar katıldı.

Kahvaltı etkinliğinden önce Maden Mühendisleri Odası Kadın Çalışma grubu adına bir açıklama yapan Evrim Akkaş, kadına şiddete son çağrısında bulundu.

Akkaş açıklamasında, “ Kadınlar olarak; her gün, kadını tutsaklaştıran, her türden şiddeti, tacizi ve tecavüzü sistematik hale getiren ve normalleştiren zihniyete maruz kalıyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Kadın katillerinin, şiddet sanıklarının, tacizcilerin ve çocuk istismarcılarının egemenlerce bizzat korunduğu ve kollandığı pratiklere her geçen gün yenileri ekleniyor. Kadın emeği her geçen gün daha da değersizleştiriliyor. Her 4 kadından 3’ü güvencesiz ve ücretsiz-yani görünmeyen emek-olarak ailede; çocuk, yaşlı bakımında, tarlada, her türlü ev işinde gece gündüz çalışıyor.

Savaşlardan olduğu gibi, ekonomik kriz ve işsizlikten de yine en çok kadınlar etkileniyor. Kasım 2019 verilerine göre işsizlik oranı % 13.2 iken; kadınlarda bu oran % 15,1, erkeklerde ise % 11.9’dur. İstihdam oranları ise kadınlarda % 31.7 iken, erkeklerde % 68.6’dır.

Ülkemiz kadınların işgücüne katılım oranı ve kadın-erkek gelir eşitsizliğinde, aynı gelir kategorisindeki 26 ülke arasında son sırada yer alıyor

Tüm dünya kadınlarının mücadele ve isyanına ses veriyor; kimliğimize, bedenimize, onurumuza ve emeğimize sahip çıkıyoruz. Tüm kadınları birlikte mücadeleyi büyütmeye, omuz omuza durmaya davet ediyoruz”

Yapılan açıklamanın ardından etkinliğe katılanlar beraberce kahvaltı yaptılar. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi