Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile ivme kazanan Mithatpaşa tünelleri - Kilimli sahil yolu projesi kapsamında; tünellerin Zonguldak-Ankara ve Zonguldak - İstanbul istikametine güvenli ve konforlu bağlantılarını sağlayacak, İkinci makas mevkiindeki K-1 KAVŞAĞI'nın inşaatına Perşembe günü (08.10.2020) itibari ile başlanacağı açıklandı.

AK Parti İl AR-GE Birim Başkanı Muammer Avcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bundan kısa süre önce kazı çalışmaları tamamlanarak, "IŞIK GÖRÜLDÜ TÖRENİ" yapılan Mithatpaşa -T2 tünellerinin, Ankara, İstanbul, Zonguldak şehir merkezi ve ilçe bağlantıları bu sayede gerçekleşmiş olacaktır” diyerek şunları söyledi:

“Kazı çalışmaları tamamlanan ve üst yarım küre nihai beton kaplama çalışmaları devam eden, Mithatpaşa tünellerinin çıkışında bulunan, K-1 KAVŞAĞI, artık kronik bir hâl almış Zonguldak şehir içi trafiğimize de nefes aldırmış olacaktır. Şehir merkezindeki mevcut trafiğin bir keşmekeşe dönüştüğü günümüzde, bu sayede İkinci Makas mevkiinden Kilimli - Çatalağzı - Filyos tarafına devam edecek veya Kilimli – Çatalağzı tarafından Ankara – İstanbul yönüne devam edecek vasıtalar, Zonguldak şehir merkezine hiç girmeden seyahat edebileceklerdir. Bildiğiniz gibi öncesinde Proje sınırları içerisinde kalan TTK ya ait iki adet tahlisiye binasının yıkımı bu nedenle gerçekleştirilmişti.

İŞTE DETAYLAR:

K-1 KAVŞAĞI projesi kapsamında, 7 açıklıklı, 8 ayaktan oluşan 2 adet viyadük köprüsü bulunmaktadır. Sol hat viyadük uzunluğu 225 m, Sağ hat viyadük uzunluğu 172 m’dir.  Viyadük ve köprü ayakları, ön gerilmeli kirişler ile birbirine bağlanacaktır. Proje içerisinden geçen Üzülmez deresi, akış yönüne göre sağ tarafa derive edilerek, dere yatağı değiştirilecektir. Yatağı değişecek kısım yaklaşık 390 m olacaktır. Dere kenarına yapılan kazıkların üzerine betonarme duvarlar inşa edilecek olup, bu duvarların belli kısımları kirişlerle birbirine bağlanarak derenin üzeri kapatılacaktır. Kavşak kollarından Ankara bağlantısı köprü ile yapılacak olup, 3 açıklıklı 75 m uzunluğunda Kol-3 köprüsü inşa edilecektir.Ankara - Zonguldak şehir merkezi yönünde 2 adet 42 m çapında hemzemin kavşak adası yapılarak, şehir içi trafiğinin karmaşası engellenecek ve modern bir görünüme kavuşacaktır. Ayrıca ileride yapımı düşünülen ve Karaelmas Mahallesinin altından girerek devam edecek olan, ZONGULDAK ÇEVRE YOLU da K-1 KAVŞAĞI ile bağlanmış olacaktır.

PROJENİN BİTİŞ TARİHİ:

Fevkalâde bir durum olmadığı takdirde,halen devam eden Mithatpaşa Tünelleri ve Kilimli sahil yolu projesinin bitiş tarihi gibi 31.12.2021 olacaktır. Bu muazzam proje şimdiden Zonguldak'ımıza hayırlı olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi