Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Şehit Hasan Yağlı İlkokulu 3.sınıf A, B, C şubesinden 44 öğrenci ‘Mavi Bilyeden Uzaya’ eTwinning Projesi kapsamında ve öğretmenleri Ali Hasırcı ve Bilal Gegecan, Zeynep Hasırcı öncülüğünde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu’na teknik gezi yaptılar.

Gerçekleşen gezide MYO Müdür Yrd. Öğr. Gör. Dr. Umut Üzmez tarafından öğrencilere derslikler, kütüphane, çalışma salonu, çağrı merkezi laboratuvarı, kabin simülasyon (mock-up) sınıfı, kimya-mikrobiyoloji laboratuvarı, ahşap oyuncak atölyesi ve müzesi ile açık ve kapalı spor alanları gezdirildi ve kampüs tanıtıldı.

Üniversite öğrencilerince, küçük misafirlere uzay mekiği maketi ve uzay-uçak temalı resim el-işi çalışmaları yaptırıldı. Yapılan çalışmalar eğitim binasında sergilendi.

Öğretim görevlisi Çisem Mangaltepe tarafından kabin simülasyon (mock-up) sınıfında; uçak içerisinde alınacak güvenlik önlemleri ve acil durumlarda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. İkram ve servis teknikleri anlatıldı ve öğrencilere ikram uygulaması yaptırıldı. Kabin içerisinde bulunan interphone sistemi kullandırılarak, anons yaptırıldı.

Gezi sonunda öğrenciler, ilgilerinden ötürü yüksekokul personeline ve üniversite öğrencilerine teşekkür ederek, tekrar kampüse gelme istediklerini dile getirdiler. Öğretmenleri de, bu tür gezilerin öğrencilerin hafızalarında yer edeceğini, ilerideki eğitim ve meslek hayatlarına katkı sağlayacağını belirterek Çaycuma MYO ile Şehit Hasan Yağlı İlkokulu arasındaki iletişimin ve işbirliğinin devam etmesi dileklerini ifade ettiler. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi