Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, sendikalarının Zonguldak teşkilatını kuracaklarını belirtti.

Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celalettin Gül beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldiği Zonguldak’ta, Zonguldak için yeni bir sendikal başlangıcın imzalarını atacaklarını söyledi.

Güç zehirlenmesi değil tevazu ile yolumuza devam edeceğiz diyen Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celalettin Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

DİYANETİN EN HIZLI BÜYÜYEN SENDİKASI UNVANINA SAHİP OLDUK

“Mil Diyanet-Sen olarak Zonguldak’ta teşkilatımızı kuracağız. Yüzde 95,5’lik bir büyüme oranıyla diyanetin en hızlı büyüyen sendikası unvanına sahip olduk. Çiçeği burnunda bir sendika olmamıza rağmen hemen hemen Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde çok ciddi bir ilgiyle takip ediliyoruz. Teşkilatlarımızın yüzde 70’ini kurmuş durumdayız. Önce ahlak ve maneviyat sloganıyla yola çıkan sendikamız Türkiye’de iki kolan faaliyet yürütüyor. Birinci kol din görevlilerimizin problemleri. Bu faaliyetlerin yanında aynı zamanda Türkiye’de yaşanan manevi tahribatın durdurulmasına yönelik faaliyetlerimiz ve önerilerimiz var. Bu manevi çöküşün ve erozyonun önlenmesine yönelik görüşlerimiz kamuoyunda takdirle karşılandı.

GÜÇ ZEHİRLENMESİ İLE DEĞİL TEVAZU İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Bugün Zonguldak’ta kardeşlerimizle bir aradayız. Zonguldak’ta Mil Diyanet-Sen teşkilatı oluşturulacak. Biz illere birkaç kişiyle görüşmeye değil toplu katılımlara yetişemiyoruz desek yeridir. Bununda iki sebebi var. Birincisi özellikle yetkili sendikaların artık kamu görevlilerinin sorunlarına cevap bulamaması, çözüm bulamaması, yetersiz kalmasıdır. Yaşanılan güç zehirlenmesinden kaynaklı olarak da kamu görevlilerince artık tasvip edilmemesidir. Mil Diyanet-Sen özlenen sendikacılığı tekrar hayata geçirdi. Fabrika ayarlarından ciddi manada uzaklaşan bu sendikaların üyeleri tekrar 94 ruhunu yaşayan veya 94 ruhuyla hareket etmek isteyen sendikamıza üye olmaya başladılar. Son yapılan 6. Toplu Sözleşme görüşmesinin fiyaskoyla sonuçlanmasından sonra mevcut yetkili sendikadan ciddi manada istifalar başladı. İstifa eden din görevlileri arkadaşımızın çoğunluğu da Mil Diyanet-Sen’i tercih ediyorlar. Bu kapsamda Zonguldak’ta kuracağımız teşkilatımızın hayırlı olmasını diliyorum. Mil-Sen Konfederasyonu ve ona bağlı olan Mil Diyanet-Sen olarak önce ahlak ve maneviyat diyerek güç zehirlenmesi değil tevazu ile yolumuza devam edeceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi