Bereket Sigorta ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle mikrogirişimciler için Mini Sigorta ve Mini Konut Sigortası hayata geçirildi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi:

MİKROGİRİŞİMCİLER İÇİN MİNİ KONUT SİGORTASI HAYATA GEÇİRİLDİ

“Bereket Sigorta ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğiyle mikrogirişimciler için Mini Sigorta ve Mini Konut Sigortası hayata geçirilmiştir. TİSVA, “Hepitalist İnsan… Hepitalist Türkiye...” vizyonuyla mikrokredi kullanan her bir mikrogirişimci kadının aileleriyle birlikte güven içerisinde yaşamalarını hedeflemektedir. Mini Sigorta; kaza sonucu ölüm ve sürekli sakatlık durumlarında mikrogirişimcilerin teminat altına alındığı ferdi kaza sigortasıdır. Mini Sigorta; mikrokredi kullanan dar gelirli mikrogirişimci kadınların herhangi bir kaza sonucunda başına gelebilecek ölüm veya sakat kalma durumunda devreye girer. Mikrogirişimciler, çok küçük bir primle, çok geniş teminatlı bir poliçeye sahip olacaklar. Bir kaza sonucu mikrogirişimcilerin vefat etmesi durumunda varislerinize 10.000 TL, kaza sonucu sakat kalınması durumunda sakatlığın durumuna göre 10.000 TL’ye kadar tazminat ödenmektedir.

İKİ YÜZ BİN KADIN EKONOMİK HAYATA DAHİL EDİLDİ

Mini Konut Sigortası ise, yangın, sel, fırtına ve diğer doğal afetler nedeniyle ortaya çıkan zararlarda mikrogirişimcileri teminat altına alan konut sigortasıdır. Mini Konut Sigortası; mikrokredi kullanan dar gelirli mikrogirişimcilerin yaşadığı konutu güvence altına almaktır. Mini Konut Sigortası, yangın, sel, fırtına ve diğer doğal afetler nedeniyle ortaya çıkan zararlarda ev sahiplerini 15.000 TL, kiracıları 10.000 TL'ye kadar teminat altına alan konut sigortasıdır. Mini Konut Sigortası, başlıca sel, su baskını, yer kayması, fırtına, kar ağırlığı, cam kırılması gibi teminatları kapsamaktadır. Mesela; sel, heyelan bölgesinde bulunan evlere sigorta yapılmazken, bu sigorta sayesinde sel/su basması ve yer kayması teminatlarını da içeren sigorta yapılmaktadır. Mikrogirişimcilerin evlerinde oluşan zararlar hasarın oluş biçimine göre belirtilmiş olan limitleri aşmayacak şekilde karşılanacaktır. 2003 yılından beri, mikrokredi faaliyetlerini sürdüren, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Türkiye Grameen Mikrofinans Programının, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 Milyar 50 Milyon Lirayı aştı. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı bugüne kadar 200 bin kadını ekonomik hayata dâhil etmiştir.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi