Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mesleki Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığının oluru ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanlığının organizesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı işbirliğinde METYAP toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen Meslekî Eğitim Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erdal Yılmaz, Şube Müdürü Özkan Poyraz, ZTSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Coşkun, Sektör ve İşletme Temsilcileri ile Mesleki Teknik Eğitim Okul Kurum Müdürleri katıldı.

Toplantının amacı hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, şunları ifade etti:

“2023 Eğitim Vizyon Belgesinde Bakanlığımız; Mesleki Teknik Eğitimi ayrı bir tema olarak alarak Mesleki Teknik Eğitimdeki hedefleri yeniden belirlemiştir. 2023 Vizyon Belgesinde Mesleki Teknik Eğitim Teması; HEDEF 1: Meslekı̇ ve Teknı̇k Eğı̇tı̇me Atfedı̇len Değerı̇n Artırılması Sağlanacak, HEDEF 5: Yurt Dışında Yatırım Yapan İş İnsanlarının İhtı̇yaç Duyduğu Meslek Elemanları Yetiştirilecek, HEDEF 6: Meslekı̇ ve Teknı̇k Eğı̇tı̇mde Eğı̇tı̇m-İstı̇hdam-Üretı̇m İlı̇şkı̇sı̇ Güçlendirilecek HEDEF 7: Yerlı̇ ve Milli ̇ Savunma Sanayisinin İhtiyaç Duyduğu Niteliklı̇ İnsan Gücü yetiştirilecek. Bu hedeflere baktığımızda; iş gücü piyasasının beklediği nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde Mesleki Teknik Eğitim alanında verilen eğitmin kalitesinin artırılması, artan eğitim kalitesi ile birlikte eğitim-istihdam ve üretim koordinasyonun sağlanması Mesleki Eğitime atfedilen değerin artırılması açısından önem arz etmektedir.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanımız Sayın Süleyman AKGÜL’ün METYAP (Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi ) kapsamında bugün ilimizde olması; Bakanlımızın Mesleki Teknik Eğitime verdiği önemin göstergelerinden birisidir. İlimiz genelinde Mesleki Teknik Eğitim alanında öğrencisi kabul eden 29 Meslek lisemiz ve 5 Mesleki Eğitim Merkezimizde toplam 10.230 öğrencimiz bulunmaktadır. Yine bakanlığımızın Mesleki eğitime atfedilen değerin artırılmasına yönelik olarak yürüttüğü “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi”ne ilimizden 9 okulumuz dahil edilmiş olup bu 9 okulumuz özelinde de toplam 5052 öğrencimiz Mesleki Eğitim imkanlarından yararlanmaktadır.

Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi kapsamında yapılan bu tanıtım ve bilgilendirme toplantısının;  Mesleki Eğitimdeki yeni gelişmeler, bu gelişmelerin işletmelerimiz açısından faydaları, işgücü piyasasındaki meslek grupları ve iş sektörlerinin beklentilerinin, taleplerinin alınması ve aranan insan kaynağının Meslek Liselerimizde nitelikli olarak yetiştirilmesi,  2023 Eğitim Vizyonu Belgesindeki Mesleki ve Teknik Eğitime dair hedeflerin gerçekleşmesi, okullarımız ile iş sektörleri, işletmelerimizin işbirliklerinin yönetimi adına özel katkılar sağlayacaktır.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi