Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinin yaptığı meteorolojik değerlendirmeye göre, Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek yağışlı sistemin etkisiyle sıcaklıklar 6 ile 15 derece azalacak. Ardından Pazar günü ise kar yağışının kuzey ve iç bölgelerinin tamamında etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan  meteorolojik değerlendirmeye göre, hava sıcaklığı hissedilir derecede azalırken, hafta sonundan itibaren yağışların kar şekilde olması bekleniyor denilerek şöyle denildi:

“Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kırıkkale ve Zonguldak illerimizde halen mevsim normallerinin 6 ile 12 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek  yağışlı sistemin etkisiyle birlikte sıcaklıkların hafta sonunda bölgemizde hissedilir derecede 6 ile 15 derece azalarak, mevsim normalleri civarına ve yer yer altına ineceği tahmin ediliyor.

Pazar günü Karadeniz üzerinden gelecek sistemin ve kuvvetli poyrazın etkisiyle  Batı Karadeniz başta olmak üzere kuzey ve iç bölgelerin tamamının kar yağışının etkisinde kalması bekleniyor. Pazartesi gününden itibaren kuzey ve iç kesimlerde soğuk havanın etkisinin artırması ile birlikte kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi