Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Mithat Bülent Bağcı yaptığı açıklamada, “Ya devlet adamı gibi davranın ya da müdürlükten ayrılın mertçe sendikacılık yapın” dedi.

Bağcı açıklamasında, “Hepimiz biliyoruz ki yıllardır kamu kurumlarında liyakat esaslı değil benim adamım merkezli bir yapılanma söz konusudur” diyerek şunları söyledi:

“Haliyle bu da kamu kurumlarının birçoğunda atama adaletsizliğine neden olmuştur. Çünkü yazılı sınavlar esas alınmadı, ya mülakat yolsuzluğu yapıldı ya da bir sendikanın önerileri doğrultusunda kim önerildiyse koltukları onlara teslim ettiler. Haliyle bu bir diyet borcu doğurmuş olmalı ki görevlendirilen müdürler önceki yıllarda olduğu gibi işi gücü bırakıp sendikacı gibi dolaşıp üye çalışmalarına katıldıklarını görüyoruz.

Uyarıyoruz ve diyoruz ki; bu koltukları hoyratça kullananlar unutmayın ki devlet unutmaz. Yapılan her şey hafızalarda kayıtlıdır. Gün gelir şimdi geçmişte hata yaptık itirafında bulunan birçok müdürler gibi sizde pişmanlık duyacaksınız, ancak iş işten geçer.

İsimleri şimdilik bizde saklı olan müdürlere son ihtarımızdır. Ya devlet adamı gibi davranın ya da müdürlükten ayrılın mertçe sendikacılık yapın” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi