Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a yaptıkları ziyaret ile şehirde devam eden ve hazırlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Lavuar Alanı Projesi hakkında bilgi veren Alan, “26 Şubat 2021 tarihinde ihalesi yapılacak olan lavuar alanı projesinin son detaylarını sayın bakanımız ile konuştuk. İnşallah güçlü, bu işin altından kalkabilecek bir yüklenici firma ihaleyi alır. Çünkü bizler ve bütün vatandaşlarımızın lavuar alanıyla ilgili çok büyük beklentisi ve umudu var” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

BAKANIMIZDAN TALEPLERİMİZ VAR

“Milletvekillerimiz ile Kozlu ve Kilimli Belediye Başkanlarımızla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u ziyaret ettik. Göreve geldiğimiz günden beri sayın bakanımız Zonguldak’ımıza her zaman çok samimi ve sıcak davrandı. Bakanımızdan taleplerimiz vardı. Devam eden projelerimiz ile 2021 yılında yapmayı düşündüğümüz projeler için hibe noktasında fikir alışverişi yaptık. Zonguldak Merkezde devam eden sahil projesi var bu projenin son durumuyla ilgili bakanımıza son durumu arz ettik. 26 Şubat 2021 tarihinde ihalesi yapılacak olan lavuar alanı projesinin son detaylarını konuştuk. İnşallah güçlü, bu işin altından kalkabilecek bir yüklenici firma ihaleyi alır. Çünkü bizler ve bütün vatandaşlarımızın lavuar alanıyla ilgili çok büyük beklentisi ve umudu var.

FENER BÖLGESİ ZONGULDAK MERKEZİN EN GÜZİDE MERKEZİ

2021 yılında hayata geçirmeyi düşündüğümüz ve belediyemizin projesi olan Fener bölgesinde bir rekreasyon düzenlemesi var. Yürüyüş yollarından çocuk parklarına ve kaldırım taşına kadar detaylı peyzaj olarak ta önemli katkılar sağlayacak çalışmamız var. Fener bölgesi bizim için çok önemli ve Zonguldak Merkezin en güzide merkezi. Bu projeyle ilgili sayın bakanımız “proje bittikten sonra ben size destek olacağım” demişti şimdi sözünü tuttu. Projeyle ilgili bize hibe desteği oldu. İnşallah 2 ay içinde ihaleye çıkıp çalışmalara biran önce başlamak istiyoruz. Devam eden sahil projesiyle bütünleştirmek için varagel den kesintisiz yürüyüş hattı hayal ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda bunu hayata geçirip Zonguldaklı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

FEVKANİ KÖPRÜSÜNÜN YIKILMASINI PLANLIYORUZ

Fevkani Köprüsünün yıkılmasını planlıyoruz. Oradaki esnaflarımızın mağdur edilmemesi adına katlı otoparkın karşısında bulunan belediye uhdemizde bulunan Pazartesi günlerinde Sosyete Pazarı diğer günlerde açık otopark olarak kullandığımız alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla yapılacak bir protokol kapsamında iş merkezi ve üstüne mesken olmak kaydıyla çok güzel bir projenin sunumunu yaptık. Projemiz sayın bakanımızın da hoşuna gitti. İnşallah imzalar atıldıktan sonra projenin detaylarını paylaşacağız. İnşallah bu şekilde destekler Zonguldak’ımıza artarak devam eder. Bizlerde vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmuş oluruz.

ORTAK YOLU BULACAĞIZ

 Zonguldak bizim. Merkez Çarşısı esnaflarımızla önümüzdeki hafta görüşme yapacağız. Bu konuyla ilgili 12 Ocak 2021 tarihinde bir yazı yazmıştık. Merkez Çarşısı oradaki 100’den fazla esnafımıza tapulu olduğu ve kendi yerleri olduğu için yasa gereği deprem dayanıklılık testini onların kendisi yapması gerekiyor. O sürede 12 Şubat’ta doluyor ancak bir hafta da ekstra süresi var. Şubat ayının 19’una kadar bize rapor gelmez ise biz belediye olarak bunu yapmak zorundayız. Biz kimseyi mağdur edemeyiz öylede bir niyetimiz hiçbir zaman olmadı olmayacak. En makul şekilde oradaki esnaflarımızın da görüşlerini alarak inşallah orta yolu bulacağız. Eğer ki depreme dayanıksız çıkarsa yıkılması gerekecek. Ondan sonrada esnaflarımızla mağduriyet yaşanmadan nasıl yapılacağını konuşacağız. Ancak öncelikli olarak depreme dayanıklılık testinin elimize geçmesi gerekiyor ki süreci daha net ifade edebilelim.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi