Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, pandemi ve okul alışverişi konularına dikkat çekti.

Zonguldak’ta korona virüs salgını vakalarının arttığını gözlemlediklerini ifade eden Topaloğlu, “Özellikle banka ve marketlerin önlerinde çok ciddi kuyruklar var. Bu konuda kent yöneticileri gerekli önlemleri alsın ve vatandaşın mutlaka pandemi kurallarına uymasını sağlasın. Çünkü pandemi kurallarına uymayan çoğunluk uyanların hayatını da tehlikeye atmakta” dedi.

Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasına şöyle devam etti:

SALGIN HASTALIK GİDEREK ETKİSİNİ ARTIRMAKTA

“Maalesef salgın hastalık giderek etkisini artırmakta, ilimizde de hastalığı yoğun bir şekilde arttığını gözlemekteyiz. Bu doğrultuda tüm yurttaşlarımıza ve esnaflarımıza seslenmek istiyoruz; Mutlaka sosyal mesafeye uyalım, maske kullanımına ve hijyene çok dikkat edelim. Bizim yapmış olduğumuz gözlemlere göre maalesef yurttaşlarımız pande koşullarında alınan önlemlere dikkat etmiyor. Özellikle banka ve marketlerin önlerinde çok ciddi kuyruklar var. Bu konuda kent yöneticileri de gerekli önlemleri alsın ve vatandaşın mutlaka pandemi kurallarına uymasını sağlayın. Çünkü pandemi kurallarına uymayan çoğunluk uyanların hayatını da tehlikeye atmakta. Bu anlamda hepimize ciddi görevler düşmekte. Çünkü bir gün hastanelerimizde yoğun bakım üniteleri dolabilir ve birçok hastamız dışarda kalabilir. O nedenle herkesin çok dikkatli olması gereken bir süreçten geçmekteyiz.

OKUL ALIŞVERİŞLERİ MERDİVEN ALTI YERLERDEN YAPILMASIN

Milli Eğitim Bakanlığımız okulların 21 Eylülde açılacağını ifade etti. Bu anlamda öğrenci ve velilerimiz gerekli hazırlıklara başladı. Öğrenci ve velilerimizin çok dikkatli olmaları gerekmektedir. Özellikle öğrenci servisleri koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırlıklar yapmalı. Okullarda gerekli önlemler alınmalı. Çocuklarımızın sağlığı hepimiz için çok önemli. Okul yönetimleriyle işbirliği yapılarak çocuklarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde eğitim almaları sağlanmalıdır. Özellikle kırtasiye alışverişlerinde tüketicilerimiz merdiven altı yerlerden ürün almasınlar. Kırtasiyelerden kaliteli ürünleri alsınlar.” Haber: MERYEM DEMİR

Editör: Haber Merkezi