Zonguldaklı sanatçı Aysel Işık, Zonguldak Ereğli'si doğumlu Alaplı Bektaşlı köyünde babadan kalma bir miras ile ilini tanıtmak için burada klip çekmek istediğini söyledi.

Işık, gazetemize yaptığı ziyarette hedeflerini  bir bir anlatarak, “Zonguldak doğumluyum. Çok sevdiğim müzik işiyle uğraşıyorum, Bugüne kadar 14 şarkım var. 7 tanesi kendime ait. Sözleriyle birlikte. Ünlü arkadaşım var Erkan Kaya, Toprak Işık,  Şafak Sönmez. Önceliğim Alaplı’nın güzel eseri olan Söm Söm yârimi memleketimde çekmek istiyorum. Önce buradan adım atmak istiyorum. Burada büyük bir destek gördüm. Çok güzel karşılandım. Bugüne kadar hiçbir TV programına çıktım. Bundan sonraki hedefim isterim ki müzik adına bir şeyler yapmak. Kendi eserlerim olsun.

Memleketimi tanıtmak istiyorum. Ben bir ilke imza atmak istiyorum. Benim kalem burası Zonguldak. Kültür Bakanlığından destek bekliyorum. Destek versinler. Söm Söm yarım Zonguldak’ın şarkısı. Güzel yerleri tanıtmak amacıyla memleketimin çok güzel yerleri var bilmediğimiz. Oraları gezip keşfetmek ve onları bu klip ile tanıtmak istiyorum. Bunun devamını da getireceğim inşallah. Ulusal olarak devam ettireceğim. Daha hareketli türküler ile geleceğim. Bu burada kalmayacak devam edeceğim. Yöresel türküler unutulmaya başlandı. Tekrardan bunlara can vermek benim niyetim amacım. Dışarıdan Zonguldak denince akla çilek festivali geliyor. Burada bir sürü yerlerimiz mağaralarımız var tarihi güzel yerlerimiz var. Bunları tanıtmak amacındayız” dedi.

Işık açıklamasına devam ederek, “Memleketim olan Zonguldak’ta klibimi çekmek istiyorum. Bu benim için onur verici gurur verici. Halkımızdan destek bekliyorum, belediyeden ve Kültür Bakanlığı ile hemşehrilerimizden destek bekliyorum. Memleketimizi ve memleketimizin güzel bıçak insanını tanımak istiyorum. Tüm Zonguldak’ı sevgi ile kucaklıyorum” diye konuştu.

AYSEL IŞIK KİMDİR?

1978 Kdz. Ereğli doğumlu Alaplı Bektaşlı köyünden. Babadan kalma bir miras benim için sanat. Çocuk yaşta başlayan bu sevgimi yıllar  geçti ama içimdeki sanat aşkı hiç bitmedi. 2000 yılında evlendim ve iki çocuk Allah'ın izniyle dünyaya geldi. Oğlum 20 yaşında  psikoloji İngilizce bölümünü kazandı. Kızım 10 yaşında. Ev hanımı oldum birden. Hiç hayalim olmadı tek hayalim sanat ve müzik. Amatörce sahne aldığım düğün ve eş dost isteği üzerine müzik aşkımı yaşamaya başladım, ve baba mesleği olarak ben 

çok mücadele ve çok savaş verdim çünkü kimse destek vermedi ve Rabb'im öyle güzel hediye armağan verdi ki yüreği gönlü güzel insanı yapımcım Engin Işık’ı  tanıdım ve bu yolda benden emeğini desteğini hiç esirgemedi ve Rabbimin izniyle yol aldık bir çok şarkım şiirlerim var ve kendi eserlerim söz beste yapmaya başladım  ve bu ilk eserlerim ve devamı geliyor bir birinden güzel eserler ile  geliyorum. Öncelik yöresel şarkımız a benim söm sön yarım inşallah klip Alaplı'da memleketimde çekilecek ilerleyen zamanlarda konser düzenlemek ve cennet gibi memleketimi tanıtmak o sıcak cömert insanimizi tanıtmak istiyorum. Emeği desteği geçen herkesten Rabb'im razı olsun sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ben yıllardır memleket hasreti çektim ve inanılmaz seviyorum çünkü çocuk yaşta ayrıldım içimde hep ukte oldu SON IŞIK müzik yapım prodüksiyon şirketi ile muhteşem bir çalışma içerisinde yol almaya başladım. Her şeyden önce bana bir aile oldular en büyük desteği emeği yapımcım  Engin Işık verdi ve Rabb'im razı olsun (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi