Memleket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mukadder Yalçın yaptığı açıklamada, “Memleket Partisi, gönüllülerden oluşan ve partiyi kendi imkânlarıyla yaşatmaya çalışanların kurduğu bir partidir. Memleket Hareketi’nin resmi olarak parti haline geldiği 17 Mayıs 2021 tarihinden bugüne teşkilatlanmayı hızlıca tamamladık” dedi.

Yalçın il başkanlığında beraberinde MYK üyesi Osman Serkan İleri, PM üyesi Eşber Atilla ve bazı ilçe başkanları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında “Bugün Zonguldak İl Başkanlığı olarak yönetim ile birlikte saha çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz” diyerek şunları söyledi:

“Saha çalışmaları ile birlikte ülke gündemi bizlere tekrar gösterdi ki ekonomi vatandaşlarımız için en büyük sorunu teşkil ediyor. Vatandaş kan ağlıyor, Türk Lirası suni ve geçici müdahalelerle ayakta tutulmaya çalışılıyor. Hükümet yetkilileri bilimsel araçlardan tamamen uzakta kalmış ve tek adamın inisiyatifine dayanmış bir vaziyette.

Bölgemizde asgari ücretle çalışan oranı yüzde 60’lara ulaşmıştır. Üstelik çalışan vatandaşlarımız geçinemezken, işsiz kalan ya da hiç iş bulamayan vatandaşlarımızın da hızla arttığı bir gerçek. Bölgemizde istihdam olanakları çok az ve Zonguldak göç veren bir şehir haline geldi. 2010 yılında 619 bin olan il nüfusu günümüzde 589 bine gerilemiştir. Özellikle genç nüfusumuz iş olanakları kısıtlı olduğu için şehir dışına ya da yurt dışına göç etmektedir.

Son zamanlarda özellikle yerel basında dolaşan Türkiye Taş Kömürü ile ilgili haberlerden halkımız son derece rahatsız. Haberde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın TTK norm kadro sayısını 14 binden 10 bine düşürdüğü ifade edildi. Hepimizin aklına gelen soru ise şu oldu: Acaba bu kademeli düşüşlerden sonra TTK tamamen kapatılacak mı? Bırakın TTK’nın kapatılmasını norm kadro sayısının bile düşürülmesi bölge açısından hayati bir yanlış olur. Zaten istihdam olanakları iyice küçülen şehrimizde binlerce kişi TTK’nın sunduğu iş olanaklarından mahrum kalabilir. Bizler Zonguldak ile özdeşleşen TTK’nın kadro sayısının artırılarak devamlılığının sağlanmasından yanayız.

Değerli vatandaşlarımız, bizler demokrat bir kültürü barındıran Atatürkçü bir partiyiz. Evet, yeni kurulduk ancak ilkelerinden ödün vermeyen Memleket Gönüllüleri olarak gün geçtikçe büyüyoruz. Değerli vatandaşlarımız sizleri de aramızda görmekten kıvanç duyarız, hepinizi partimize üye olmaya davet ediyoruz.Bu cennet ülkemizde nazar boncuğunun yakalarınızdan düşmemesi dileğiyle iyi günler dilerim” dedi.

Toplantıda ayrıca MYK üyesi Osman Serkan İleri ile PM üyesi Eşber Atilla ülke genelinde yaptıkları ziyaretler ile ilgili açıklamalarda bulundular. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi