Zonguldak İl Genel Meclisinin Şubat ayı dördüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan il genel meclisine il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edilirken, gündemin 3. Maddesinde yer alan İlimiz Kozlu İlçesi Uzungüney Köyünde, kanalizasyon ve fosseptik çukuru yapılmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 2 – 3 – 2 – 2 sayılı raporlarının görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Ülkemizde gündem olan sıfır atık konusunun, çevre bilincinin aşılanması açısından halkımızı bilgilendirme bağlamında çalışmalar yapılmasıyla ilgili Ar-Ge, Turizm, Çevre ve Sağlık ile Plan ve bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 2 – 1 – 3 – 4 sayılı raporlar görüşülerek komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Nebahattin Yılmaz yaptığı konuşmada, “Çevre temizliği konusu tüm il geneline yayılması gerekir. Bu konuda tek yetkili Valimiz’dir. Valimiz bu konuda Kaymakamlar ile bir araya gelsin, Kaymakamlar da muhtarlar ile toplantı yapsın. Çevre temizliği konusunda muhtarlar arasında bir yarış yapılarak en temiz köye ödül verilsin” dedi.

AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Abdullah Karagüzel de, Sıfır atık projesinin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını Göbü köyünün örnek olacağını ifade ederek, “Türkiye’nin plastik poşet ithal ediyor. Toplanan atıklar ekonomiye kazandırılması” diye konuştu.

Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, “Uygulanacak olan proje çok güzel. Kilimli İl Genel Meclisi üyelerinin bu konuya hassasiyet göstermelerini istiyorum. Önemli bir uygulama yapacağız. İdare olarak yaklaşık 4 bin kilometrelik yol ağında çöp toplamaya çalışıyoruz. Göbü yaz aylarında yoğun bir vatandaş akınına uğruyor. Vatandaşlarımızın eski alışkanlıkları devam ediyor. Özellikle yaz aylarında bu çöp olayı daha çok artıyor” dedi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi