Zonguldak İl Genel Meclisinin Temmuz ayı ikinci birleşiminde gündem dışı söz alarak konuşan CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Burhanettin Çakır, “Basın sansürde dünya birincisiyiz” açıklamasının ardından basına sansür tartışması yaşandı.

CHP’li İl Genel Meclisi üyesi Burhanettin Çakır yaptığı açıklamada, “Gurbetçilere özel sağlık kuruluşları faturaları şişiriyor” açıklamasında bulunmasının ardından “Biz gazetecileri, televizyonları kapatmada dünya birinciliğini oynuyoruz. Bu gerçekten kaygı verici ve bundan vatandaş olarak kaygı duyuyoruz. Sudan Devlet başkanı muhalefet partisinin genel başkanına kayyum atıyor.  Biz buraya mı gidiyoruz ve buna dikkat çekmek istiyorum. Sudan medya modeli Türkiye’de dayatılmak mı isteniyor” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de, Çakır’a cevap vererek, Sudan ile Türkiye’nin karşılaştırılmasının çok yanlış olduğunu söyledi.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi Abdullah Karagüzel de söz alarak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP’li  milletvekillerine CNN Kürk kanalına çıkmalarını yasaklandığını hatırlatarak  basın özgürlüğü konusunda sicilinin iyi olmadığını belirtti.

AK Partili İl Genel Meclisi üyesi İsmail Terzi de, AK Parti milletvekillerinin Ankara'da genel sorunlarla ilgilendiğini sık sık Zonguldak ‘taki yerel sorunlarla ilgili çalıştıklarını CHP’li Milletvekillerinin ise tam tersi Ankara'nın sorunlarla ilgilenmediğini belirterek bu işte bir terslik var ifadesini kullandı.

İl Genel Meclisinin Temmuz ayı ikinci birleşiminde Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan  İlimiz Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki 2. Blokta bulunan 101 nolu Cafenin, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin ( f ) fıkrası uyarınca, İl Genel Meclisinin 09.03.2012 tarih ve 36 sayılı kararı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne (Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunun kullanımı için) yapılan tahsisin kaldırılarak; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince kiraya verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret ile Eğitim ve Kültür komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 12 – 5 – 2 sayılı raporlarının görüşülerek komisyondan geldiği gibi kabul edildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Mülkiyeti İdaremize ait, İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Müftü Mahallesi tapunun: 7 pafta, 405 ada, 939 parselinde kayıtlı arsa üzerinde bulunan, Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki, 53 nolu ofisin Niyazi Özcan tarafından satın alınması talep edildiğinden, bahse konu ofisin satışı ile ilgili  İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 – 14 – 6   sayılı raporlarının görüşüldü ve komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi