Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı üçüncü birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3 maddesinde yer alan İlimiz Devrek İlçesi Akçasu köyü bölgesinde Kınayaka deresi üzerinde, Buldan Göleti ve Gürbüzler köyü bölgesinde yer alan, Davulgu deresi üzerine, Davulgu Göleti ile Devrek Gümüşpınar köyü bölgesine arıtma tesisi yapılması planlanmakta olup, buradan Filyos bölgesine kadar isale hattı ile hat üzerinde kalan Belediyeler ile köylere su verilmesi öngörüldüğünden, DSİ 23. Bölge Müdürlüğünce gönderilen protokol taslağının imzalanabilmesi için, Genel Sekreterlik Makamına yetki verilmesine ve proje maliyetlerinin geri ödenmesi ile bahsi geçen işlerin yaptırılması hususunun, İl Genel Meclisince görüşülerek Plan ve Bütçe, Çevre ve Sağlık, Sanayi ve Teknoloji, Köylere Yönelik Hizmetler, İmar ve Bayındırlık ile ARGE komisyonlarına gönderildi.

Gündemin 4 maddesinde yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hibesi ile 3065 Sayılı Kanunun 13/d maddesi gereği, yatırım teşvik belgesi kapsamında, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden satın alınan, 2 adet Çöp Toplama Kamyonu ve 1 adet Vidanjörün, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 7. maddesinin (h) fıkrası “İl Özel İdaresinin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde edilen gelirleri, vergi, resim ve harçları, şartlı bağışlar ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları haczedilemez.” gereğince, haciz edilmez kararı alınması hususunun, İl Genel Meclisince görüşülerek oy birliğiyle  kabul edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi