Zonguldak İl Genel Meclisinin Ocak ayı ikinci birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapıldı.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıya, il genel meclisi üyeleri ile daire müdürleri katıldı.

Açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesinde “Komisyon Raporları alenidir, çeşitli yollarla halka duyurulur ve isteyenlere İl Genel Meclisi tarafından belirlenecek bedel karşılığında verilir” denildiğinden, İl Genel Meclisinin 2021 Yılı Komisyon raporu bedelinin, belirlenmesi hususu görüşüldü. Meclis kararıyla meclis raporlarının satışına zam yapılarak 10 TL’den 15 TL’ye çıkartıldı.

Gündemin 4. Maddesinde yer alan Meclis Toplantılarının, Görüntülü Cihazla kayıt edilmesine devam edilmesi kararı alındı.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan  2020 yılı köy yolu envanteri çalışmaları kapsamında, köy yollarının birinci°, ikinci° ve köy içi yollarının grup ve münferit köy yolu ayrımında tasnif edilerek uzunluk ve standartların Güncellenmesi ile ilgili köy yolu içme suyu, atık ve tarımsal altyapı sektörüne ait envanter tablosu çıkartılması konusunda Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Sertaç  Yavuz İl Genel Meclisi üyelerine madde ile ilgili bilgi aktardı.

Yavuz’un bilgi vermesinin ardından gündem maddesi Plan Bütçe, İçişleri ve İmar Komisyonlarına havale edildi. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi