Zonguldak İl Genel Meclisinin Mart ayı birinci oturumu İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılırken, tek gündem maddesinde 13 köye mezarlık yapılması ile ilgili yapılan görüşmede, gündem maddesi komisyonlara havale edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında yapılan toplantıda, açılış ve yoklamanın ardından geçen oturuma ait karar özeti okunarak  oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde yer alan Zonguldak’ın Kozlu ilçesi Üçköy köyü, Devrek ilçesi Sofular-Türkmenoğlu köyleri, Ereğli ilçesi Kaymaklar-Alacabük -Güzpelit-Zindancıklar-vakıf uludağ-Ortaç’ı-Esenler -Kurtlar köyleri ile Çaycuma ilçesi Dereköseler köyünde yapılacak mezarlık çalışmaları ile ilgili  İş ve işlemlerin yapılabilmesi için, il Özel idaresi 2020 yılı yatırım programına alınması hususunun görüşüldü.  Yapılan görüşme sonucunda gündem maddesi komisyonlara havale edildi.

Gündem dışı söz alan Nebahattin Yılmaz, köylülerin ürettiği fidanların pazarlamasında sıkıntı yaşandığını ve bütçelerine biraz da olsa katkı sağlanması konusunda bunlara yardımcı olunması gerektiğini ifade ederek, “Kendi ürettiği fidanları satan köylülere ceza yazılması gündeme geliyor. Bu konuda Tarım Orman  Bakanlığı ile Valilik konuya el atmalı. Tarım İl Müdürlüğünden bir yetkilinin buraya gelip konu hakkında bilgi vermesini istiyoruz” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli de konu hakkında gerekli çalışmaların yapılacağını ifade ederken, bazı meclis üyeleri de bu konuda görüşlerini bildirdiler. (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi