Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile gerçekleştirilen denetimlere katıldı.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" genelgesi kapsamında, Zonguldak il genelinde yapılan denetimlerde koronavirüs salgınıyla mücadelede içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat çekildi. Denetimler kapsamında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar olmak üzere, konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, berber, kuaför, güzellik merkezleri, otogarlar, ticari taksiler, taksi durakları, park-piknik alanları ve bilumum yaşam alanlarımda uygulama yapıldı.

Denetimlere Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner ve görevliler katıldı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, denetimler kapsamında vatandaşlar ile yaptığı konuşmada “İl genelinde vatandaşlarımızı “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile hem uyarıyoruz hem de sizlere rehberlik yapıyoruz. Diyoruz ki; maskeyi kesin ihmal etmeyin. Sosyal mesafeye uyun. Hijyen kurallarına dikkat edin. Yapılan araştırmalarda maske yüzde75 koruyor. Aşının koruma seviyesi yüzde 60 gözüküyor. Bu nedenle maske kullanımı çok önemli” dedi.

Vatandaşlar ise pandemi kurallarına dikkat ettiklerini belirterek “sağlığımız için belirlenen kurallara uymak zorundayız” dediler. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi