Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi, sahil projesi ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı hakkında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Alan, sahil projesi için, “2-3 ay içerisinde vatandaşlarımızın gezebileceği, Zonguldak’ımıza yakışır güzel bir sahil bandımız olacak” dedi.

EĞİTİM CAMİASINA BAŞARILI BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİLİYORUZ

2021-2022 eğitim öğretim yılı için belediye tarafından yapılan çalışmalar sorusuna Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şu cevabı verdi: “Yeni eğitim öğretim yılı öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun. İnşallah başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirirler. Bizler her zaman olduğumuz gibi onların yanındayız. Sayın valimizin başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber pandeminin etkilerini en aza indirme noktasında ne yapabiliriz konularında istişareler yapıyoruz. Bu kapsamda okulların açılması öncesinde bir takım çalışmalarımız oldu. Şuanda bir sıkıntı olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. İnşallah öğrencilerimiz hiçbir sorun yaşamadan eskiden olduğu gibi devam ederler.”

MAKZON KONUSUNDA BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Cumhuriyet Halk Partili belediye meclis üyelerinin Zonguldak Küçük Sanayi Sitesi planlamasına şerh düşmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Alan; “MAKZON ile ilgili başından beri arkadaşlarımızın böyle bir tutumu var. Saygı duymaktan başka bir lüksümüz yok. Arkadaşlarımız öyle bir görüşe sahipler ama biz artık MAKZON’u hayata geçirip Zonguldak’ımıza, ekonomisine, istihdamına fayda sağlamak istiyoruz. Takdir kamuoyunun. MAKZON konusunda biz üzerimize düşeni yaptık. Bundan sonrada üzerimize düşeni yine yapacağız. Valiliğimiz ve diğer kurumların katkısıyla inşallah MAKZON tez vakitte hayat bulacak” diyerek cevaplandırdı.

FİRMA BİZİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Sahil Projesi çalışmalarının ne zaman bitecek sorusuna ise Alan; “Sahil Projesi için bizim gönlümüzden geçen en geç Ağustos ayının 15'i ya da 1 Eylül gibi açmaktı ama firma bu konuda bizi ne yazık ki vatandaşlarımızla beraber hayal kırıklığına uğrattı. Çünkü ben daha hızlı biteceğini ümit ediyordum. Ekim ayının ortalarına kadar normal ihale süreci var ama arkadaşlarımızın kendilerince haklı olduğu yönlerde var. Ocak, Şubat ve Mart aylarında yoğun kar yağışı aldık, 30 günlük Nisan ayının da neredeyse 27 gününü yağışlı geçirdik. Bunlarda ister istemez çalışmaları etkiledi. Biz isterdik ki biran önce açarak vatandaşlarımızın kullanımına sunalım, hep beraber gidip orada çay, kahve içerek zaman geçirelim, nefes alalım. Şuan için tarih verme noktasında bende çekiniyorum. Ama 2-3 ay içerisinde vatandaşlarımızın gezebileceği, Zonguldak’ımıza yakışır güzel bir sahil bandımız olacak” dedi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi