Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı ilk birleşimi Belediye Başkan vekili Murat Uzun başkanlığında gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı ilk birleşimine Zonguldak Maden Makineleri Kümelenmesi Projesi çerçevesinde planlanan Üzülmez bölgesi MAKZON Sanayi Sitesi Projesi damga vurdu.

Valilikçe çalışmaları sürdürülüp projesi geliştirilen MAKZON Zonguldak Maden Makineleri Kümelenmesi Projesi çerçevesinde yapılmasına çalışılan Üzülmez bölgesi MAKZON Sanayi Sitesi Projesi hakkında CHP’li belediye meclis üyeleri Atınç Kayınova, Turgut Aydın ve Ozan Demirtaş’ın yaptığı itirazların karara bağlanması talebi ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları oy çokluğu ile ret edildi.

CHP’li meclis üyesi Turgut Aydın, konu hakkında şunları söyledi: “1-Plan tadilatı konusu parsellerin maliklerinin tamamının talep dilekçesi. 2- Güncel tapu kaydı örnekleri hazine mülkiyetinde ise tahsis belgesi yani bir yerin imar tadilatı yapılacak ise o imar tadilatı yapılacak alanın maliki kim ise yetkili olan odur. Mekansal Planlar yönetmeliğinin 31’inci maddesi ise; çevre düzeni planı imar planları onayı ve kesinleşmesi ve planların sunulması. 4’üncü madde ise; planın kapsadığı alanın maliki veya maliklerin yasal vekilleri tarafından sunulabilir. Yani bir başkanı tarafından sunulamaz. Buradan şuna gelelim; Bu talep nereden gelmiş? Zonguldak Valiliği İl Planlama Koordinasyon Müdürlüğünden gelmiş. Yasalara, kanunlara uymak ve meclisin iktidarını korumak hepimizin görevidir. Aksi takdirde sonuçta “öyle veya böyle düşünüyorum” deniyorsa bu sorunu mahkeme çözecek. Mahkemede hukuki gerekçeyi önümüze koyacak. Orada mahcup olacağımız bir sonuç olmasın.”

Konu hakkında konuşan Zonguldak Belediyesi Başkan vekili Murat Uzun, “Zonguldak valiliğinin bakanlıkla yapmış olduğu çalışmanın müzakeresini yapıyoruz. Bizde bu konu hakkında kanun ve yönetmelikleri inceliyoruz. Eğer bakanlığın ilgili personelleri, ilgili kurumları, ilgili birimleri bir hata yapmışsa bunlar hukuk tarafından değerlendirilir. Hukukun verdiği karara zaten bizim diyecek bir şeyimiz yok” dedi.

Zonguldak Belediye Meclisi Ocak ayı ilk birleşimi gündemin diğer maddelerinin görüşülmesiyle sna erdi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi