Facianın meydana geldiği Armutçuk Müessesesi’nde 7 Mart 2024 tarihinde düzenlenen anma törenine Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Karadeniz Ereğli Jandarma Komutanı Ali Akca, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreter Yener Arslanbuğa, Genel Mali Sekreter Yalçın Yiğit, Amelebirliği Başkanı Veli Köktürk, TTK Armutçuk Müessese Müdürü Faik Alp, Zonguldak Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Çetin Yiğit, GMİS şube başkan ve yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve maden işçileri katıldı.

Anma töreninde, faciada yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda bulunuldu. Törende bir konuşma yapan GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan, 41 yıl önce kaybettiğimiz 103 maden işçisini rahmet ve özlemle andıklarını ifade ederek, “3 Mart 1992 yılında Kozlu faciasında 263 maden işimizi, 13 Mayıs 2014 yılında Soma’da 301 maden işçimizi, 28 Ekim 2014 Ermenek faciasında 18 işçimizi, 14 Ekim 2022 Amasra faciasında 43 kardeşimizi şehit verdik. Ben Armutçuk müessesimizde ve tüm maden şehitlerimizi sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum. Rabbim bu tür faciaları bir daha yaşatmasın.” dedi.

Anma töreninde, şehit madenciler ve deprem felaketinde hayatlarını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Armutçuk Grizu (3)

Armutçuk Grizu (4)

Ereğli'de motosikletten savrulan iki kişi kamyonetin altında kaldı Ereğli'de motosikletten savrulan iki kişi kamyonetin altında kaldı

Armutçuk Grizu (8)

Armutçuk Grizu (1)

Armutçuk Grizu (5)

Armutçuk Grizu (6)

Armutçuk Grizu (7)

Editör: Murat Barutçu