İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Maden Şehit Aileleri Kamu Kurumları için üretiyor’ projesinin açılışı yapıldı.

Zonguldak’ın Kdz. Ereğli İlçesinde yapılan açılışa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Gülden Ak, madenci aileleri, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Maden Şehit Aileleri Yaşatma Derneği Başkanı Çetin Yiğit açılış konuşmasında, proje hakkında bilgi vererek tüm destek verenlere teşekkür ederek, “Derneğimize aktarılan ödenek ile dikiş makinelerimizi aldık ve atölyemizi kurduk. Diğer demirbaşlarımızı da temin etmeye çalışacağız. Projemizin amacı kadınlarımıza yönelik maden şehit ailelerine ekonomik destek sağlamak için destek kursları edindirmek” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise şehitlerin emaneti olan ailelerine sahip çıkmanın temel bir görevi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Şehitlerimizin hatıraları için. Güzel bir şey yapmak için uğraşıyoruz. Bugün, çok güzel bir proje için bir aradayız. Zonguldak Maden Şehit Aileleri Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen bu projenin bir parçası olmaktan son derece büyük memnuniyet duyuyoruz. 17 maden şehidinin yakınları, oluşturulan bu atölyede çanta üretimine başladı. Daha sonra hem ürün çeşitliliğine gidecekler hem de kendi atölyelerini kuracaklar. Bu çok sevindirici. Üretime katılıyorlar, gelir elde ediyor ve meslek sahibi oluyorlar. Bu vatanın kalkınması ge gelişmesi için canını ortaya koyan maden şehitlerimizin anılarını yaşatmak sorumluluğumuzdur. Bizlerinde, şehitlerimizin emaneti olan ailelerimize sahip çıkmak temel görevimizdir.”

Zonguldak Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Gülden Ak da, anlamlı bir projenin işbirlikçisi oldukları için duyduğu memnuniyeti anlatarak, “Projemizin ilk amacı aslında kurulurken sağlık çalışanları ve kamu çalışanlarına destekleyici kişisel koruyucu kıyafetler yapmaktı. Ama inşallah yavaş yavaş buna ihtiyacımız kalmayacağını düşünerek de diğer türlü ailelere dikiş-nakış eğitimleri vererek kendilerine maddi kazanç sağlama düzeyine getirmek için çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kepez mahallesindeki Cumhuriyet Halk Evleri’ndeki atölyede düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kömürün, özellikle Ereğli için kutsal olduğunu söyledi.

Buna paralel olarak, kömüre bağlı olan her şeyin de kutsal olduğunu ifade eden Tutulmaz, şöyle dedi:

“Kömür bu bölge için kutsal. Kömürle ilgili olan her şey kutsal. Onun için kömüre bölgemiz ayrı bir değer veriyor. Tabi bu arada şehit olan madencilerimiz var. Onların manevi şahsiyetlerine, onlara olan borcumuzun bir gereği olarak bu tür projelere devletimiz destek veriyor. Kamu kurum ve kuruluşları madenci şehitlerimizin ailelerine yakın olmak, onlarla işbirliği yapmak konusunda da büyük bir çaba gösteriyor. Az önce de bahsedildiği üzere çok sayıda kurum işbirliği içerisinde. Bu sevindirici bir durum. İşbirliği kültürümüz biraz zayıftır ama burada bunu aşmışız bundan da büyük bir mutluluk duydum. Emeği geçen başta dernek başkanımız olmak üzere kurumlarımızın yetkilerine teşekkür ve tebrik ediyorum. Hizmet alan kursiyerlerimizin iyi bir şekilde kendilerini geliştirerek, daha sonra kendi işlerini kurmalarını, hem kendileri üreten konumuna gelmeleri, ülkenin refahına katkı sağlamaları hem de çalışmayı ve sosyalleşmeyi sağlamalarını diliyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelenin kesilmesinin ardından atölye gezildi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi