29 Ekim Kadınları Derneği Zonguldak Oluşum Grubu adına bir açıklama yapan Gülhan Çetin, “Son günlerde seslerini, isyanlarını ve de haklı mücadelelerini Ankara’ya doğru başlattıkları yürüyüşle arayan Soma ve Ermenek Maden İşçilerini yürekten destekliyor ve onlarla yürüyoruz” dedi.

Çetin açıklamasında, “Emeğin başkentinden direnen tüm madenci kardeşlerimize selam olsun” diyerek şunları söyledi:

“Üretimde ve emekte birinci sırada olan, iş kazalarında  (cinayetlerinde) yüzlerce insanımızın yaşamını yitirdiği madenciliğin ve de madencinin  on yıllar boyunca patronlara peşkeş çekilmiş durumuna artık bir son vermek gerekmez mi? Soma ve Ermenek Maden İşçisi çoluğu çocuğu ile “14 yıldır sustuk 14 saniye daha susmayacağız” diyerek, Ankara yolunda tüm baskı ve ketlere rağmen direniş halinde. Hukuki olarak kazandıkları mücadelede, maden işçilerine  ödenmeyen  tazminatların hiçbir açıklaması olamayacağı gibi hukuki açıdan da suçtur. Açıkçası bu bir “İNSANLIK SUÇUDUR”

29 Ekim Kadınları Zonguldak Oluşum Grubu olarak; zindanda kazma sallayan, suskunluğunu çocuklarının gözlerinde bozan,  çoğu zaman açlık içinde ölümü adımlayan madenciler onurumuzdur gururumuzdur. Artık kör sağır dilsiz olamayan, emeğinin karşılığını arayan, emek için hak için kavganın en önünde direnen,  adalet bekçiliğinde tankla tomayla  göz altına alınan ve buna rağmen korkmadan cesurca  haklı kavgasının isyanını meydanlara taşıyan, mücadelenin, üretimin, emeğin en önünde saf tutan ve her şeye rağmen direncini yitirmeyen Soma ve Ermenek madencilerinin yanındayız. Onların seslerine ses vererek, madencilerin haklı isyanını ve mücadelesini büyükçe duyurmak adına tüm yüreğimizle Madencilerle yürüyoruz. 16 Kasım’ da hakkın haklıya teslim edilmesi gerekliliği ile Maden İşçilerinin yanındayız” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi