Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Derneği 29. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Zonguldak Belediye Nikah Salonunda gerçekleştirilen Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Derneği 29. Olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Lütfi Çavuş güven tazeledi.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Genel Kurulun Divanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Sinan Karademir ve Uğur Demir’den oluştu.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Çavuş, derneğin dönem içinde yapmış olduğu faaliyetler hakkında şunları söyledi:

“Yönetim kurulumuz dernek tüzüğümüz ve genel kurulumuzda alınan kararlar doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmüştür. Derneğimiz 1963 yılında kurulmuş olup 58 yıldır yöremize hizmet vermektedir. Dernek hizmetlerini derneğimize ait olan kendi binamızda sürdürmekteyiz. Koronavirüs salgını nedeni ile dernek çalışmalarında gerekli faaliyetleri yapamadığımız aşikardır. Fakat yöremiz yöresel değerleri konusunda çalışmalarda bulunduk. Devrek cevizli gömeci ve Devrek beyaz baklavası için Türk Paten Marka Kurumundan coğrafi işaret alınması konusunda 2017 yılında müracaat yaptık 30 Temmuz 2020 tarihinde coğrafi işaret belgemizi derneğimize kazandırdık. Bugüne kadar Zonguldak’ımızın sadece 1 olan coğrafi işaret belgesi bugün derneğimizin de katkısıyla 5’e çıkmıştır.”

Konuşmanın ve gündem maddelerinin icrasından sonra seçimlere geçildi. Devrek-Gökçebey Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Lütfi Çavuş yeniden başkan seçilirken yönetimi şu isimlerden oluştu; İlknur Bozkurt, Neşet Karaustaoğlu, Cevdet Cin, Mehmet Subaşı, Selahattin Akmeşe, Yakup Marangoz, Vural Saraç, Ersin Demir, Muhammet Ali Akarca, Cengiz Abalı, Fevzi Kaya, Ramazan Yanaz, Fatih Gedik, Nurettin Yıldız, Mustafa Keklik, Erhan Deliacı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi