Zonguldak Belediyesi tarafından geçen yıl hayatını kaybeden Ömer Mirza Ürkmez’in anısına Yayla Ortaokulunda kütüphane ile İbrahim Fikri Anıl Ortaokulunda kütüphanenin açılışı yapıldı.

Yapılan kütüphane açılışlarına, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürü ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

Yayla Ortaokulu öğrencilerinden geçen yıl aramızdan ayrılan Ömer Mirza Ürkmez’in anısına Zonguldak Belediyesi olarak yapılan kütüphane açılışıyla ilgili konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, “Öğrencimizin isminin bu okulda yaşatılması, çocuklarımızın bu kütüphanede kendilerini dünyaya hazırlayabilmeleri bizim için de çok anlamlıdır. Bugün sadece bu kütüphane ile kalmayıp bu yolda bir çok projeyle çocuklarımızın geleceğine ışık tutmayı hedefliyoruz. Emeği geçenlere şükranlarımı sunar, merhum öğrencimiz Ömer Mirza Ürkmez’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Yapılan açılışların ardından öğrenciler ile bol bol sohbet eden, kitap okuyan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, bir araya geldiği öğretmenler ile de, "Başarının sırrı çok okumak ve disiplinli çalışmaktan geçiyor. Bu düşünceden hareketle, geleceğimizin güvencesi yavrularımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırın” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan da, kütüphane açılışı ile ilgili açıklamasında, “Okulların kalbi olan kütüphanelerimizi daha da zenginleştirmeyi hedefliyor, kütüphanemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan açılışların ardından Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, okul müdürleri ve öğretmenler ile bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi