Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Mustafa Kemal’in kurtuluşa doğru attığı ilk adım olan 16 Mayıs 1919 günü İstanbul’dan kalkan Bandırma Vapurunun 19 Mayıs günü Samsun’a ulaşmasıyla ülkemizi bağımsızlığa taşıyan ilk adım ile Atatürk ve onun Türk gençlerine armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurt genelinde olduğu gibi Kozlu’da da coşkuyla kutlandı.

Kozlu’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Kozlu Belediyesi önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı ardından kortej bando eşliğinde gösterilerin yapılacağı Kozlu Şehir Stadına kadar yürüdü.

Kozlu Şehir Stadında düzenlenen bayram programına Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu ilçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Akif Başdağ, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramının açılış konuşmasını yapan Kozlu Gençlik ve Spor ilçe Müdürü Akif Başdağ: “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ülkemizin dört bir tarafına yayılarak, özgürlük ve bağımsızlık meşalelerinin elden ele dolaşmaya başladığı 19 Mayıs’ın 103. yılında bir arada olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Türkiye’nin kaderini belirleyen, ülkemizi işgal kuvvetlerinin elinden kurtararak bağımsız bir cumhuriyet kurmamızı sağlayan kurtuluş savaşı bir çok kahramanın fedakarlıkları sayesinde kazanılmıştır. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden bütün milletin bir vücut olduğu bu mücadele, başta Atatürk olmak üzere kahramanlıkları ile duygulandıran nice kahramanlarımızın zaferidir. Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum” dedi.

Tören; Halk oyunları gösterisi, geleneksel Türk Okçuluğu gösterisi, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, bazı okullar tarafından hazırlanan gösteriler ile sona erdi.

Törenin sonunda öğrenciler tarafından 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağının açılması ise törene katılan protokol ve vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi