CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş,19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ünal Demirtaş mesajında şunları ifade etti:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'da başlattığı mücadele, Türk ulusunun kaderini değiştirmiştir.

19 Mayıs, özgür, bağımsız ve aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan destanın ilk adımıdır. Samsun'da yakılan meşale, Türk ulusunu çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaktadır. 19 Mayıs, Türk milletinin, Atatürk'ün önderliğinde emperyalizme ve yerli işbirlikçilere karşı örgütlü mücadeleye atılmasının yıl dönümüdür; 19 Mayıs, Türk milletinin yeniden doğum günüdür. Atatürk için bu tarih o kadar önemlidir ki, “Benim doğum günüm 19 Mayıs’tır” demiştir. Kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı 19 Mayıs gününün, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de, Atatürk'ün, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin göstergesidir.

Türkiye'nin varlığını ve gücünü koruyabilmesi her şeyden önce Cumhuriyet'in değiştirilemez niteliklerinin ve Atatürk devrimlerinin yaşatılmasına bağlıdır. Atatürk ilke ve devrimleri, Türk Gençliğinin rehberidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Anadolu’yu aydınlatan, bağımsız yaşamamızı sağlayan önderliği ve çağdaş bakış açısı bizim için bugün daha güçlü biçimde yol göstericidir.

Gençler bu yıl belki covit-19 salgını nedeniyle bayramlarını sokaklarda, meydanlarda, alanlarda kutlayamayacak, geleceğimizin güvencesi olan genç kuşaklar Atatürk’ü gönüllerince coşkuyla anamayacak, her yıl olduğu gibi Anıtkabir’de bir insan seli oluşamayacaktır. Ancak 101’nci yılda saat 19.19’da balkonlardan yükselen marşlar, pencerelere asılan bayraklar, internetten gönderilen mesajlar ve 83 milyonun tek yürek yapacağı kutlama 19 Mayıs’a farklı bir anlam katacaktır.

Cumhuriyet'in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, Cumhuriyeti, demokrasiyi, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Büyük Önder Atatürk ile tüm silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi