Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, korona virüs tedbirleri kapsamında Mart ayında kapatılan lokanta, kahvehane, çay bahçeleri gibi işletmelerin yeniden açılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Sürecin kolay bir şekilde atlatılması için belirlenen kuralara esnaf ile vatandaşın hep birlikte uyması gerektiğine dikkat çeken Küçük, “Bizlerin COVID-19 genelgesindeki kurallara sıkı sıkıya uymamız gerekir yoksa içinde bulunduğumuz süreç daha da ötelenecektir. İşletmelerimizde ekonomik olarak bundan çok büyük zarar görecektir” dedi.

Zonguldak Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, konuşmasına şöyle devam etti:

KAHVEHANE ESNAFI HABER BEKLİYOR

“Cumhurbaşkanlığın yayınladığı son koronavirüs genelgesinden sonra 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle kahvehanelerimiz, dernek lokallerimiz, çay bahçelerimiz, çay ocaklarımız, kafe ve kafeteryalarımız yeniden hizmete açıldı. Kahvehanelerimiz şuan normal çalışmalarına başladı fakat bu genelge doğrultusunda iskambil, kağıt, okey ve tavla gibi oyunların oynanması yasak. Biz inanıyoruz 1-2 hafta gibi süreç içerisinde pandemi kurulu bunu değerlendir bizde esnafımıza en kısa sürede iyi bir haber veririz.

LOKANTALAR SAAT YİRMİ DÖRT’E KADAR AÇIK KALMALI

Lokantalarımızla ilgili genelgede saat 22.00’a kadar hizmet verebilecekleri yayımlandı fakat lokantacı esnafı arkadaşlarımızın saat 22.00’dan sonra özellikle paket ve çorba satışı yaptıkları göz önüne alındığından belirlenen saatin 24.00’a alınmasını talep ediyoruz. Bu konuda esnaf arkadaşlarımızın çok büyük sıkıntısı var. COVID-19 genelgesi doğrultusunda uyulacak esaslar var bunlar; sosyal mesafe, maske takma ve kullanılacak ekipmanlardır. Bunlarla ilgili kahvehanelerimizde çaylar çay bardağında servis edilebilmekte. Lokantalarımızda da tabak çanak, kaşık ve çatallarımızı kullanmaktayız. Bu kullandığımız aletlerin sürekli steril hale getirilmesi gerekiyor. Servis yaparken de maskelerimizin takılı olması önem arz ediyor.

HERKES KURALLARA UYMALI

Ben özellikle kahveci ve lokantacı esnafı arkadaşlarımızdan sosyal mesafe, maske ile çalışma, masa üstlerinde tek kullanımlık tuz, baharat, kapalı şeker kullanmalarını rica ediyorum. Açık ürünler, açık ayran, açık limonata gibi ürünlerin satışı da bu genelge doğrultusunda yasaktır. Arkadaşlarımızın bu süreci kolay bir şekilde atlatmaları için her şeyden önce belirlenen kuralara uyması lazım. Bizlerin COVID-19 genelgesindeki kurallara sıkı sıkıya uymamız gerekir yoksa içinde bulunduğumuz süreç daha da ötelenecektir. İşletmelerimizde ekonomik olarak bundan çok büyük zarar görecektir.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi