Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Teknopark anonim şirketinin Ortaklığında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası  binasında sosyal gelişmeyi destekleme programı kapsamında bilgi-iletişim teknolojilerine yönelik bir kuluçka merkezi kurulması için çalışmalar devam ediyor.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

“İlimizde bilgi-iletişim teknolojilerine yönelik bir kuluçka merkezi kurulması üzerinde uzun zamandır çalışıyoruz. İlimizde mevcut sektörlerde derinleşerek rekabetçiliği artırırken, sektörel çeşitliliği sağlayacak öncü   girişimleri de liderlik ediyoruz. Bu bağlamda ilimizde bilgi-iletişim teknolojileri alanında ticarileşmenin önünü açacak, ilimizi bu alanda söz sahibi yapacak olan kuluçka merkezi açılmasını çok önemsiyoruz. Bilindiği üzere 7263 sayılı yasada  yapılan yeni bir düzenlemeyle Teknoparkın önerisi ve Bakanlığın uygun görüşü ile proje geliştirme bölgesi dışında da Kuluçka merkezi açılabiliyor ve aynı destekler alınabiliyor.

Kuluçka merkezleri, özellikle genç ve yeni işletmeleri geliştirmek amacıyla girişimcilere bölge içinde veya dışında ofis hizmetleri, ekipman desteği, yönetim desteği, mali kaynaklara erişim, kritik iş ve teknik destek hizmetlerinin bir çatı altında tekelden sağlandığı yapılar.

Biz de açacağımız kuluçka merkezi ile genç ve yeni girişimcilerimize bu destekleri sağlayacağız. İşbirlikleri ve katkılarından dolayı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğümüze ve Batı Karadeniz kalkınma ajansı yetkililerimize teşekkür ediyorum “ (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi