Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde, Küçükbaş Hayvancılığın geliştirilmesi, yetiştiricilerin karşılaştıkları sorunların giderilmesi, düşük kredili veya faizsiz finansman taleplerinin karşılanabilmesi için İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri, Birlik Yöneticileri ve yetiştiricileri ile birlikte toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Müdür Yardımcısı Hasan Akcaalan, Şube ve İlçe Müdürleri, Sakarya Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Adikti ve konu uzmanları, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı ve yetiştiricileri katıldı.

Toplantı açılışında görüşlerini ifade eden İl Müdürü  Çataklı konuşmasında " İlimiz coğrafi şartlarının küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için çok uygun olduğunu, Koyun-Keçi varlığımızın arttırılması, mevcut hayvan varlığının da verim ve ıslah çalışmalarının yapılması için projeler yapılması gerektiğini ifade edip, Gerek yerel kaynaklar, gerekse bakanlık kaynaklarından finansman sağlanarak hayvan varlığının arttırılması için hep birlikte çalışmamız gerekmekte ve İl Müdürlüğü olarak bu konuda yapılan çalışmaları desteklemekteyiz” dedi.

Toplantıda Sakarya Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı Serdar Adikti ve beraberindeki uzmanlar Küçükbaş hayvancılığını geliştirme projeleri, Küçükbaş hayvancılık kredileri, Tarım Kredi Kooperatifi çalışmaları ve Tarım Kredi Kooperatifinin yetiştiricilere sundukları hizmetler hakkında bilgilendirme yaptılar. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi