Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nda yer alan ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ile Kozlu Belediyesi’nin de desteklediği ‘Kozlu Bilimin İzinde’ şenliği, Kent Meydanı Tören Alanı’nda gerçekleştirilen törenle başladı. Kozlu İlçesi’nde eğitim veren okullarda öğrenim gören öğrencilerin 62 farklı atölyede yaptıkları çalışmalarda yoğun emek verilerek ortaya çıkardığı eserler, kurulan 39 stantta bugünde görülebilecek.

Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun açılış kurdelesini kestikten sonra stantları tek tek gezerek, öğrencilere başarılar diledi.

Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu Bilim Şenliği’ni yaptığı konuşmayla açtı.

Gök konuşmasında, “TÜBİTAK 4007 bilim şenlikleri destekleme programı kapsamında 2020 yılında TUBİTAK tarafından onaylanan "Kozlu Bilimin izinde" adlı projemizin bugün açılışını yapacağımız ve iki gün boyunca sürecek olan toplam 62 adet atölye çalışmasıyla gerçekleşecek olan bilim şenliğimize hoş geldiniz.7 Haziran günü velilerimize yönelik LGS ve aile içi iletişim semineri ile aynı gün Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesi Sezai Karakoç kültür merkezi'nde düzenlenen ilçede görev yapan öğretmenlerimize yönelik "iletişim becerilerinin öğretmenlik mesleğini etkileri "konulu seminerler ile başlayan projemiz, salgın tedbirleri de alınarak 11-12 Haziran 2021 tarihlerinde Kozlu Amfi Tiyatro ve Belediye Kent Meydanı’nda yapılan Sifigu Bilim ve Uzay Çadır etkinlikleri ile 7'den 67ye Kozlu ilçemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul öğrencilerimiz öğretmenlerimiz velilerimiz ve halkımızın katılımıyla yaklaşık 1100 kişi ile gerçekleşmişti” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Kozlu Bilim Şenliği’nde yaptığı konuşmasında, “Eğitim camiasının tüm neferlerinin geleceğimizi inşa etmek için verdiği mücadelenin bir göstergesi olan bir projenin gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum.

2023 vizyonumuz çocuklarımızın okuyan, araştıran ve ülkesi için üreten nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu hedefler doğrultusunda bizlerde çocuklarımızı teşvik etmekteyiz. Bugün burada gördüğümüz ortam, gerçekten çok güzel bir ortamdır. Bu etkinliğe emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise tören öncesi konuşmasında, ‘Kozlu Bilim Şenliği’ne katkı verenlere ve katılım sağlayan öğrencilere teşekkür etti.

Bektaş konuşmasında ayrıca, “Herkesin oyun oynayıp, internetlerde saçma sapan uğraştıkları yerde çocuklarımızın gönül vererek yaptıkları eserler çok değerlidir. Evlatlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizim umudumuz bu çocuklarımızdır. Bu çocuklar, bu memleketi kurtaracaklar. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi’de konuşmasında, Türkiye’de 56 il ve ilçede uygulanan projelerden bir tanesi de Kozlu’muza nasip olduğunu ve uygulandığına işaret etti.

Kaymakam Ergi konuşmasının devamında, “Öncelikle emeği geçen Başta İl Milli eğitim müdürümüz Ali Tosun olmak üzere, BEÜ’sine, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkürü borç biliyorum. Değerli öğrenciler Ulu Önder Atatürk’ün işaret ettiği bir yer var. Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak. Bunun yolu da biliyorsunuz bilimden ve fenden geçiyor. Bugün burada bu hedefe ulaşmak için atılması gereken adamların atıldığını görmenin mutluluğu yaşayacağız hep beraber. Artık günümüzde biliyorsunuz teknoloji o kadar çok gelişti ki, ürettiğiniz ürünler şayet katma değer yaratmıyorsa hiçbir işe yaramıyor. Katma değer ürünleri yaratmanın yolu ilimden ve bilimden geçiyor.

İnşallah bu gençlerimiz ve çocuklarımız sadece bilim şenliğinde kalmaz, devam ettirirler; bizlerde elimizden geldiğince onlara destek olmaya burada söz veriyoruz. Bu çocukları kazanacağız, bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Bunları ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğimiz garanti altında demektir” dedi.

Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu İlçe Müftüsü Şevket Bulut, AK Parti Kozlu İlçe Başkanı Ünver Taşkın, CHP Kozlu İlçe Başkanı Seyfettin Ceylan, CHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Cengiz Bank, okul müdürleri, öğretmenler ile velilerin yoğun katılım sağladığı ‘Bilim Şenliği’nde konuşmaların ardından kurdele kesiminin ardından stantlar gezildi. BEÜ Grizu -263 Uzay Takımı standı başta olmak üzere tüm stantlar büyük ilgi görürken, öğrencilere teşekkür edildi. (Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi