Zonguldak’ın Kozlu İlçe Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında süren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile noktalanırken, işçilere birinci yıl yüzde 23.6 zam ile sosyal haklarda yüzde 120 oranında artış sağlanırken işçilere ikinci yıl ise enflasyon ve yüzde 5 oranında zam verildi

Kozlu Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri la noktalandı. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu arasında imzalanan sözleşmeyle çalışanlara yüzde 23,6 zam verilirken, sosyal haklarda ise yüzde 120’nin üzerinde artış sağlandı.

SÖZLEŞMENİN DETAYLARI ŞÖYLEDİR:

Kozlu Belediyesi çalışanları: 2020 yılının ilk 6 ayında yüzde 4, ikinci altı ayında yüzde 6 olmak üzere yüzde 10 zam alırken, 2021 yılı için yıllık enflasyon oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Zamlarla birlikte çalışanların en düşük günlük ücreti 110 TL oldu.

Kozlu Belediyesi çalışanlarının günlük yemek ücreti 10 TL olurken, Yakacak yardımı ise 100 TL’den 150 TL’ye çıkarıldı. Çalışanlara Nisan ayında 10 gün, Ekim ayında 10 gün, Ramazan ve Kurban bayramlarında 5’er gün olmak üzere toplam 30 gün ikramiye verilecek. Ayrıca; Ramazan ve Kurban Bayramı yardımı da 100 TL’den, 200 TL’ye çıkarıldı. Kozlu Belediyesi çalışanları bundan böyle 25 TL olan çocuk yardımını, 40 TL olarak alacak. Yol harcırahı ise 38,75 TL’den, 50 TL’ye çıkarıldı.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş çalışanlara maaşlarının yanı sıra eğitim desteğinde de kesenin ağzını açtı. Kozlu Belediye çalışanlarının çocukları için ilkokul öğrenci yardımı 100 TL’den, 200 TL’ye, ortaokul yardımı 110 TL’den, 250 TL’ye, lise yardımı 120 TL’den, 300 TL’ye, yüksek okul ve üniversite yardımı 140 TL’den, 500 TL’ye çıkarıldı.

Kozlu Belediyesi çalışanlarına 140 TL olarak verilen evlenme yardımı 250 TL’Ye, Tabi Afet Yardımı 1.000,00 TL’den, 1,500,00 TL’ye, Ölüm Yardımı (İşçinin İşkazası Sonucu Ölümü) 1.200,00 TL’den, 2.000,00 TL’ye, normal ölümlerde 800 TL’den, 1.200.00 TL’ye, işçinin eş, çocuk, anne ve babasının ölümlerinde ise 500 TL yerine 1.000,00 TL yardım yapılacak.

“İMKANIMIZ OLSA DA DAHA FAZLASINI VERSEYDİK”

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, sözleşme imza töreni öncesi yaptığı konuşmada imkanları zorlayarak çalışanlara gerek sosyal haklar, gerekse zammı verdiklerini söyledi.

Bektaş ayrıca, “Önceliğimiz kimsenin ekmeğiyle oynamamaktadır. İmkanlarımız çerçevesinde çalışanlarımıza artış yaptık. Elimizde imkanımız olsa daha fazla sizlere zam versek. İnşallah önümüzdeki sene daha iyi olacaktır. Bizlerde ekonomik sıkıntıları çözmek için mücadele vereceğiz. Sözleşmemizin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“EMEKLİ OLURKEN BİZLERE DUA EDECEKSİNİZ”

Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu ise konuşmasında, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a çalışanlara yönelik şartlara zorlayarak sözleşme imzalanmasına vesile olduğu için teşekkür etti.

Dizdaroğlu, “Toplu sözleşmeyle ücretler seyyanen değil, aldığınız ücretler üzerinden hesaplanacak. Bugün çalışan arkadaşlarımız en az günlük 110 TL yevmiye alacak. Bu da emekli olduğunuzda maaşlarınıza yansıyacak. Başkanımız Ali Bektaş bu sözleşmede seyyanen zammı kaldırarak, taban ücretini esas aldı. Emekli olurken bizlere dua edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

Genel-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’a plaket takdim etmesinin ardından sözleşme atılan karşılıklı imzalar ile sonuçlandı. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi