Yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta son bir haftadır etkisini yoğun bir şekilde gösteren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışı nedeniyle kent genelinde birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Araçların kara gömüldüğü, çatıların kar yoğunluğu nedeniyle göçme aşamasına geldiği köylerde büyük mağduriyet yaşayan vatandaşlar yetkililerden acil olarak yardım bekliyor.

Yolu ulaşıma kapalı köylerden biri de Kozlu Ebegümeci Köyü. Köye bağlı Yaylacık Mahallesi sakinleri seslerini bir şekilde yetkililere duyurmaya çalışıyor. Köy yolu neredeyse bir haftadır kapalı. Ulaşımın sağlanamadığı köy ve mahallede elektrikler 5’inci günün sonunda geldi fakat olumsuz hava koşulları ve kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle kesinti sürekli olarak devam ediyor.

Günlerdir evlerinden dışarı adım atamayan köy ve mahalle halkını düşündüren en büyük şey hastaların acil olarak kullanmaları gereken ilaçların temin edilememesi. Ayrıca stoktaki temel gıda ihtiyaçlarının tükenme aşamasına gelmesi de endişe boyutunu artırıyor. Daha ciddi problemlerle karşılaşmamak için köy yolunun biran evvel ulaşıma açılmasını bekleyen vatandaşlar, hep bir ağızdan yetkililere çağrıda bulundu.

Mahallede hayvancılıkla uğraşan bir vatandaş, “Çok mağduruz. Şuan bitik vaziyetteyiz. Yollar kapalı. Elektrikler bir gelip, bir gidiyor. Sular yok. İlgilenen kimse yok. Ekmek bile yok. Köyde yaşlılar var. Kullanmaları gereken ilaçları temin edemiyoruz. Yetkililer sesimizi duysun. Yolumuzun biran evvel ulaşıma açılmasını bekliyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Meryem DEMİR

Editör: Haber Merkezi